Mistä haet viisumia?

Jos matkasi pääkohdemaa on Suomi, hae viisumia lähimmästä Suomen edustustosta tai edustuston osoittamasta viisumikeskuksesta. Kunniakonsulit ja -konsulaatit eivät voi myöntää viisumeita.

Joissakin maissa on sovittu, että viisumiasioissa Suomea edustaa jokin toinen Schengen-maaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan). Tällöin hae viisumia Suomeen tämän toisen Schengen-maan edustustosta.

Viisumihakemus on jätettävä henkilökohtaisesti edustustoon tai viisumikeskukseen. Hakemusta ei voi lähettää sähköpostitse tai telefaksilla.

Schengen-viisumin hakeminen Hongkongissa

Viisumiasioissa Suomen pääkonsulaatti Hongkongissa edustaa myös Islantia, Norjaa, Ruotsia ja Tanskaa.

Schengen-viisumia haetaan Hongkongissa viisumikeskuksen kautta.

Suomen viisumikeskus HongkongissaLinkki toiselle web-sivustolle.

Viisumia tulee hakea henkilökohtaisesti viimeistään 15 päivää ennen matkustuspäivää matkan pääkohteena olevan Schengen-maan viisumikeskuksesta tai edustustosta siinä maassa, jossa hakija asuu tai laillisesti oleskelee. 

Jos matkan pääkohdemaa on Suomi, Islanti, Norja, Ruotsi ja/tai Tanska, viisumia on Hongkongissa haettava varaamalla aika Suomen viisumikeskuksesta. Mikäli matka sisältää useamman kuin yhden kohteen, viisumihakemus jätetään sen Schengen-maan edustustoon, joka on matkan pääasiallinen kohde (matkan pituuden tai tarkoituksen osalta). Mikäli pääasiallista kohdetta ei voida määrittää, hakemus jätetään sen Schengen-valtion edustustoon, jonka ulkorajan kautta hakija saapuu jäsenvaltioiden alueelle. Mikäli viisumin myöntänyt muu kuin päämatkakohteen edustusto, saatetaan maahanpääsy estää ja viisumi kumota joko ennen lentoa tai Schengen-rajalla.