Negativt coronavirustest krävs för inresa till Hongkong

När man reser from Finland till Hongkong, krävs det ett negativt PCR-coronavirustest som har tagits högst 48 timmar före flyget till Hongkong. Som bilaga till testintyget behövs ett separat ISO15189 ackrediteringsintyg för laboratoriet.

Coronatest för utlandsresor från Finland görs inom den privata hälso- och sjukvården. När man bokar tid för provtagningen är det viktigt att kontrollera att provtagningsstationen använder ISO15189 ackrediterade laboratorium för att testa provet, samt att ange kraven på Hongkongs testintyg och att begära att laboratoriets uppgifter läggs till intyget. Den text som ska läggas till kan t.ex. vara: ”The test was performed at [laboratoriets namn] laboratory, [laboratoriets adress], Finland, which is an ISO 15189 accredited laboratory".

Uppgifterna om ackrediterade laboratorier kan kontrolleras och laboratoriets intyg kan skrivas ut på Finas Finnish Accreditation Service(Länk till en annan webbplats.) webbplats.

Mer information om inresebegränsningar i Hongkong finns på myndigheters webbplats: https://www.coronavirus.gov.hk/eng/inbound-travel.html(Länk till en annan webbplats.)