Kirje Hongkongin ja Macaon suomalaisille (COVID19)

Hyvät Hongkongin ja Macaon suomalaiset, Covid19-virustartuntojen leviäminen Hongkongissa, Macaossa, Suomessa ja muualla huolestuttaa meitä kaikkia. Hongkongissa ja Macaossa tilanne on ollut niin sanotusti päällä tammikuun lopusta lähtien. Samanaikaisesti Suomessa tilanne on vakava. Voimme kaikki osaltamme vaikuttaa tilanteen kehitykseen omalla käyttäytymisellämme ja toiminnallamme. Kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi: ”Ottakaa fyysistä etäisyyttä, mutta henkistä läheisyyttä.” On myös tärkeää, että tuemme toinen toisiamme.

Hyvät Hongkongin ja Macaon suomalaiset,

Covid19-virustartuntojen leviäminen Hongkongissa, Macaossa, Suomessa ja muualla huolestuttaa meitä kaikkia. Hongkongissa ja Macaossa tilanne on ollut niin sanotusti päällä tammikuun lopusta lähtien. Samanaikaisesti Suomessa tilanne on vakava. Voimme kaikki osaltamme vaikuttaa tilanteen kehitykseen omalla käyttäytymisellämme ja toiminnallamme. Kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi: ”Ottakaa fyysistä etäisyyttä, mutta henkistä läheisyyttä.” On myös tärkeää, että tuemme toinen toisiamme.

Suomen pääkonsulaatti tekee parhaansa suomalaisten ja pysyvästi Suomessa asuvien avustamiseksi poikkeuksellisessa tilanteessa. Seuraamme myös COVID19-tartuntatilanteen kehittymistä alueella ja tämän vaikutuksia kansalaisiimme. Nopeasti muuttuvassa tilanteessa kehotamme seuraamaan paikallisviranomaisten viestintää (ks. lista alla)

Pystyäksemme tarjoamaan konsulaatin palveluja myös jatkossa, olemme jakaantuneet kahteen ryhmään, jotka työskentelevät vuoropäivinä pääkonsulaatissa ja etänä. Pääkonsulaatin asiakaspalvelu on auki klo 10.00 - 12.00, mutta pyydämme tekemään ajanvarauksen etukäteen sähköpostilla [email protected]. Viisumien ja oleskelulupahakemusten vastaanotto ja käsittely on keskeytetty toistaiseksi.

Kannustamme tekemään matkustusilmoituksen osoitteessa https://matkustusilmoitus.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.). Matkustusilmoitusten avulla saamme kuvaa siitä, minkä verran alueella on suomalaisia. Kanavaa käytetään hyvin harkitusti viestimiseen muutoksista alueen tilanteeseen.

Toivon teille terveyttä ja jaksamista tässä haastavassa tilanteessa!

Parhain terveisin koko pääkonsulaatin puolesta,

Johanna Karanko

Pääkonsuli

 

Paikallisviranomaisten verkkosivuja: