Hongkongiin saapuvilta matkustajilta vaaditaan negatiivinen koronavirustestitodistus

Suomesta Hongkongiin matkustettaessa vaaditaan maksimissaan 48t ennen Hongkongin lentoa otettu negatiivinen PCR-koronavirustesti. Testitodistuksen liitteeksi tarvitaan erillinen laboratorion ISO15189 akkreditointitodistus.

Suomessa matkaa varten tarvittavat testit voi ottaa yksityisessä terveydenhuollossa. Ajanvarauksen yhteydessä on hyvä tarkistaa, että testauspaikka käyttää näytteen testaamiseen ISO15189 akkreditoitua laboratoriota sekä kertoa Hongkongin todistusvaatimukset ja pyytää että todistukseen lisätään myös laboratorion tiedot. Lisättävä teksti voi olla esimerkiksi: ”The test was performed at [laboratorion nimi] laboratory, [laboratorion osoite], Finland, which is an ISO 15189 accredited laboratory.”

ISO-akkreditoitujen laboratorioiden tietoja voi tarkastaa ja laboratorion akkreditointitodistuksen tulostaa Finasin Finnish Accreditation Service -sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.). Tietoja löytyy kirjoittamalla hakukenttään joko laboratorion nimi tai sitten ISO-koodi 15189. 

Lisätietoja Hongkongin maahantulorajoituksista, koronatestitodistuksista ja karanteenisäännöistä löytyy Hongkongin viranomaisten koronavirussivuilta: https://www.coronavirus.gov.hk/eng/inbound-travel.html(Linkki toiselle web-sivustolle.)