Tiden för förhandsröstning i kommunalvalet 2021 i Grekland har ändrats

Kommunalvalet förrättas i Finland söndagen den 13 juni 2021. Du kan förhandsrösta på Finlands ambassad i Aten den 2-5 juni 2021. Du kan också rösta genom brevröstning. På grund av coronaläget rekommenderar vi att beställa brevröstningsmaterialet även om du planerar att förhandsrösta på förhandsröstningsstället.

Vid kommunalval är rösträtten bunden till den kommun där du är bosatt. Därför är finländare som är permanent bosatta utomlands inte röstberättigade i kommunalvalet. Röstberättigade är också Medborgare av andra EU-medlemsstater samt isländska och norska medborgare som är bosatta i Finland samt medborgare av andra stater, om de har bott i Finland utan avbrott i minst två år.

Röstberättigade är personer, som senast på valdagen den 13.6.2021 fyller 18 år. 

I Grekland kan du förhandsrösta på Finlands ambassad:

Adress:
Hatziyianni Mexi 5, 6. vån.
115 28 Athens
Tel. +30 210 7255 860

Tid:
on-fr 2.-4.6. kl. 13-16
lö 5.6. kl. 10-14

Vid kommunalval kan man också rösta genom brevröstning. Det är justitieministeriet som ansvarar för brevröstningen. Beställ brevröstningsmaterialet också om du planerar att rösta utomlands under förhandsröstningsdagarna. Till länder där posten tillfälligt inte fungerar på grund av coronaläget kan brevröstningsmaterialet sändas med ett kommersiellt kurirföretag på justitieministeriets bekostnad.

Om du beställde brevröstningsmaterial innan valdagen flyttades behöver du inte beställa det på nytt, samma material duger också vid kommunalvalet den 13 juni.

På grund av coronapandemin kan det hända att förhandsröstningen inte kan ordnas på det anmälda röstningsstället, om landets myndigheter inför nya restriktioner på kort varsel. Du hittar datum, anvisningar och material om brevröstning på webbplatsen vaalit.fi(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster).

Mera information på webbplatsen: vaalit.fi(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)