Kuntavaalien 2021 ennakkoäänestysaika Kreikassa on muuttunut

Kuntavaalit järjestetään Suomessa sunnuntaina 13.6.2021. Ateenan suurlähetystössä voi äänestää ennakkoon 2.-5.6.2021. Äänioikeutta voi käyttää myös kirjeäänestyksessä. Koronatilanteen vuoksi kirjeäänestysmateriaali kehotetaan tilaamaan, vaikka suunnittelet äänestäväsi ennakkoäänestyspaikalla.

Kuntavaaleissa äänioikeus on sidoksissa ao. kunnassa asumiseen – siten pysyvästi ulkomailla asuvat suomalaiset eivät ole äänioikeutettuja kuntavaaleissa.

Kuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat Suomen kansalaisten lisäksi myös Suomessa asuvat muiden EU-jäsenvaltioiden sekä Islannin ja Norjan kansalaiset sekä muiden valtioiden kansalaiset, jos he ovat asuneet Suomessa yhtäjaksoisesti vähintään kaksi vuotta.

Äänioikeutettu on viimeistään vaalipäivänä 13.6.2021 18 vuotta täyttävä henkilö.

Ateenan suurlähetystössä voi äänestää ennakkoon seuraavasti:

Osoite:
Hatziyianni Mexi 5, 6. kerros
115 28 Athens
Puh. +30 210 7255 860

Aika:
ke-pe 2.-4.6. klo 13-16
la 5.6. klo 10-14

Kuntavaaleissa äänioikeutettu voi käyttää äänioikeuttaan myös kirjeäänestyksessä, jonka järjestämisestä vastaa oikeusministeriö. Äänioikeutettua kehotetaan tilaamaan kirjeäänestysmateriaali myös siinä tapauksessa, että hän suunnittelee äänestävänsä ulkomailla varsinaisina ennakkoäänestyspäivinä. Niihin maihin, joihin posti ei koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti kulje, kirjeäänestysmateriaalit voidaan lähettää kaupallisella lähettipalvelulla oikeusministeriön kustannuksella.

Ennen vaalipäivän muutosta tilattuja kirjeäänestysmateriaaleja ei tarvitse tilata uudelleen vaan jo tilatut materiaalit kelpaavat myös 13.6. järjestettävissä kuntavaaleissa.

Koronapandemian johdosta ennakkoäänestyksen järjestäminen ilmoitetusti ennakkoäänestyspaikassa ei välttämättä toteudu maan viranomaisten joskus lyhyelläkin aikasäteellä ilmoittamien rajoitusten tai sulkujen johdosta. Kirjeäänestyksen määräajat, ohjeet ja materiaalien tilauslomake löytyvät vaalit.fi/kirjeäänestys-sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoa ennakkoäänestyksestä: vaalit.fi/kuntavaalit(Linkki toiselle web-sivustolle.)