Ulkoministeri Soini Kanadaan ja New Yorkiin

Ulkoministeri Timo Soini vierailee Kanadassa ja New Yorkissa, YK:n päämajassa 8.-11. toukokuuta.

Kanadan vierailun tavoitteena on tiivistää vuoropuhelua ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista sekä edistää maiden välistä yhteistyötä. Esillä on myös Arktisen neuvoston ajankohtaiset kysymykset. Suomi toimii tällä hetkellä Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana ja arktiset asiat ovat keskeinen osa-alue Suomen ja Kanadan välisissä suhteissa.

Ottawassa ulkoministeri Timo Soinin on tarkoitus tavata Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland, pohjoisista alueista vastaava ministeri Carolyn Bennett sekä muita hallinnon ja politiikan edustajia.

Kanadasta ministeri Soini jatkaa matkaansa New Yorkiin. YK:n päämajassa ministeri tapaa pääsihteeri António Guterresin, yleiskokouksen puheenjohtaja Miroslav Lajčákin sekä rauhanturvaoperaatioista vastaavan apulaispääsihteeri Jean-Pierre Lacroixin. Suomi tukee vahvasti pääsihteerin uudistusagendaa ja YK:n asemaa sääntöpohjaisessa kansainvälisessä järjestelmässä.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin diplomaattiavustaja Jussi Tanner, puh. +358 40 352 0947 sekä lähetystöneuvos Tapio Tolvanen, Pohjois-Amerikan yksikkö, puh. 0295 351 734.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]