Pohjoismaat ja Baltian maat tapaavat Maailmanpankin uuden pääjohtajan Oslossa

Kokouksen pääaiheita ovat Maailmanpankin uudistustyö sekä tuki Ukrainalle. Suomea kokouksessa edustaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio.

Maailmanpankin Pohjoismaiden ja Baltian maiden äänestysryhmän vuosittainen kokous pidetään Oslossa 13. - 14. syyskuuta. Kokoukseen osallistuu Maailmanpankin uusi pääjohtaja Ajay Banga, joka tapaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden ministereitä ensimmäisen kerran virkaanastumisensa jälkeen. Kesäkuussa tehtävässään aloittanut Banga toimi aiemmin Mastercardin toimitusjohtajana. Suomea kokouksessa edustaa ministeri Ville Tavio.

Kokouksen asialistalla ovat muun muassa Maailmanpankin uudistusprosessi ja kestävän kehityksen tavoitteiden rahoittaminen tulevaisuudessa.

”Suomi tukee Maailmanpankin uudistusta. On hyvä, että pankki keskittyy vaikuttavuuteen ja tehokkuuteen. Tuemme vahvasti uuden pääjohtajan pyrkimystä saada enemmän yksityisen sektorin omaa rahoitusta mukaan”, ministeri Tavio sanoo.

Lisäksi kokouksessa keskustellaan Maailmanpankin tuesta Ukrainaan sekä Venäjän hyökkäyssodan kansainvälisistä vaikutuksista.

Maailmanpankki on kerännyt hyökkäyssodan alkamisen jälkeen 37,5 miljardia dollaria Ukrainan tukemiseen.

 ”On tärkeää, että Maailmanpankki jatkaa vahvaa Ukrainan ja muiden Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksista kärsivien maiden tukemista”, ministeri Tavio toteaa.                         

Ministeri Tavio tapaa Oslossa myös Norjan kansainvälisen kehityksen ministerin Anne Tvinnereimin sekä kaikki muut pohjoismaiset kehitysministerikollegansa. Lisäksi hän käy keskusteluja Suomen ja Norjan välisistä kaupallis-taloudellisista suhteista.

Lisätietoja

  • Tuomas Tähti, Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja, puh. 050 471 3093
  • Emmi Oikari, yksikönpäällikkö, kehitysrahoituksen ja yksityisen sektorin yksikkö, puh. +358 295 350 964