Varautuminen terveydenhuollon työtaisteluun

Sosiaali- ja terveysministeriö ja hallitus ovat varautuneet terveydenhuollon mahdollisen työtaistelun vuoksi terveydenhuoltoa 20. marraskuuta uhkaaviin joukkoirtisanoutumisiin. Hallitus haluaa varmistaa potilasturvallisuuden kaikissa tilanteissa.

Mahdolliset terveydenhuollon joukkoirtisanoutumiset kohdistuvat toteutuessaan ennen kaik-kea erikoissairaanhoitoon ympäri Suomen.

Sairaanhoitopiireillä ja kunnilla on vastuu terveydenhuollon palveluiden tuottamisesta väestölle. Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä ja kuntia työtaisteluun varautumisessa, jotta potilasturvallisuus voitaisiin varmistaa työtaistelun aikana.

Terveyskeskukset ja yksityiset lääkäriasemat toimivat pääosin normaalisti. Sairaaloissa keskitytään kiireellisen hoidon tarpeessa olevien potilaiden hoitamiseen.

Suomeen tulevia matkailijoita kehotetaan ottamaan huomioon ongelmat terveydenhuollon palveluiden saatavuudessa, jos työtaistelu alkaa 20. marraskuuta.

Tietoa terveydenhuollon palveluista saa terveyskeskuksista ja sairaaloista, joihin on avattu neuvontanumeroita. Valtakunnallisesta neuvontanumerosta saa tarvittaessa lisätietoa työtaistelun vaikutuksista terveydenhuollon palveluihin. Väestölle tarkoitetun puhelinpalvelun numero on +358 800 02277. Puhelinpalvelu on auki arkisin klo 10-18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 374/2007, 16.11.2007









www.stm.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)