Uusi yrityskiihdyttämö edistämään CERNin tietotaidon siirtoa Suomeen ja innovaatioiden kaupallista hyödyntämistä

Fysiikan Tutkimuslaitos (HIP), Tampereen Teknillinen Yliopisto ja Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuslaitos CERN ovat allekirjoittaneet 15.9.2015 sopimuksen Suomeen perustettavasta yrityskiihdyttämöstä, Business Incubation Centre (BIC).

Yrityskiihdyttämöön etsitään suomalaisia start-up yrityksiä tai tutkijoita, jotka pääsevät hyödyntämään CERNissä olevaa teknistä tietämystä ideansa tai tuotteensa kehittelyyn ja kaupalliseen hyödyntämiseen.  Suomen yrityskiihdyttämö on osa Euroopan laajuista verkostoa, vastaavia keskuksia on Itävallassa, Ranskassa, Kreikassa, Norjassa, Hollannissa ja Yhdistyneissä Kuningaskunnassa.

Kuva: CERN
Sopimuksen allekirjoitustilaisuus Genevessä 15.9.2015. Vas. CERNin pääjohtaja Rolf Heuer, suurlähettiläs Päivi Kairamo Suomen Pysyvästä edustustosta, Tampereen Teknillisen Yliopiston rehtori Markku Kivikoski, sekä HIPin teknologiaohjelman ja yrityskiihdyttämön johtaja Prof. Saku Mäkinen.

Lisätietoja yrityskiihdyttämön toiminnasta ja hakuohjeet ohjelmasta kiinnostuneille yrityksille ao. linkeistä: 

Finnish Business Incubation Center of CERN Technologies (FBC)

http://research.hip.fi/hwp/bic/?page_id=172&lang=fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

New partnership encourages businesses to develop CERN tech

http://home.web.cern.ch/about/updates/2015/09/new-partnership-encourages-businesses-develop-cern-tech(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Uusi yrityskiihdyttämö Cernin teknologioiden siirtoon suomalaisille

http://www.tut.fi/fi/tietoa-yliopistosta/uutiset-ja-tapahtumat/uusi-yrityskiihdyttamo-cernin-teknologioiden-siirtoon-suomalaisille-x111021c2(Linkki toiselle web-sivustolle.)