Bazaar – Hyväntekeväisyyttä Genevessä jo vuodesta 1972


YK:n Naisten kilta järjestää Genevessä joka vuosi Bazaar-hyväntekeväisyystapahtuman, jonka tuotto käytetään lyhentämättömänä hädänalaisten lasten hyväksi. Edellisvuosien tapaan myös Suomen edustusto osallistui tapahtumaan, myyden perinteisiä suomalaisia leivonnaisia sekä lahjoituksena saatuja suomalaisia tuotteita. Kiitos yhteistyöyritystemme avokätisten lahjoitusten, edustustomme onnistui kartuttamaan hyväntekeväisyyspottia kaksinkertaisella rahasummalla aikaisempiin vuosiin nähden!


Maailman ympäri kuudessa tunnissa
 

Bazaarissa kulkeminen oli kuin matka maailman ympäri, lähes jokainen planeetan kolkka oli edustettuna. Ruokakojut olivat vallanneet koko ylimmän kerroksen ja herkullinen ja eksoottinen ruoantuoksu leijaili kaikkialla. Lounaspaikan valitseminen olikin todellinen dilemma, vieraillako Egyptin, Brunein, Ruotsin vai Nepalin tiskillä? Vai maistuisiko sittenkin brasilialainen, kiinalainen tai angolalainen ruoka? Eivätpä kiperät valintatilanteet loppuneet siihen, sillä myös myyntikojut olivat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia esineitä: huiveja Pakistanista, koruja Afganistanista, salmiakkia Hollannista, maatuskoja Venäjältä. Kävijöitä Bazaar houkuttelee vuosittain yli 6000 ja kassaan karttuu noin 300 000 frangia.

 

Lahjoja kilteille lapsille Monet kyselivät joulupukin perään. Pukki oli selkeästi vieraillut Suomen kojulla jo edellisenä yönä ja jättänyt houkuttelevia paketteja kilteille geneveläisille jaettavaksi.


Fiskars Group, Globe Hope, Kalevala Koru ja Moomin Characters mukana hyvää tekemässä


Liekö syynä synkeät talousnäkymät, kun viime vuosina suomalaisia yrityksiä on ollut hieman vaikeaa houkutella Bazaariin mukaan lahjoittajiksi. Tämä vuosi teki kuitenkin erittäin positiivisen poikkeuksen ja saimme myyntipöydällemme ennätyksellisen määrän suomalaisia laatutuotteita. Tämä näkyi myös kojumme tuotossa erittäin positiivisesti. Lämmin kiitos yhteistyökumppaneillemme Fiskars Groupille, Globe Hopelle, Kalevala Korulle ja Moomin Charactersille! Muumi- ja Iittala brändit tuntuivat olevan monelle ulkomaalaiselle tuttuja jo entuudestaan, Kalevala korun laadukkaat hopeakorut suorastaan revittiin käsistä ja Globe Hopen kierrätysmateriaaleista tehdyt tuotteet herättivät ihastusta sekä ulkonäkönsä että aatteensa puolesta.
Vaan kakkoseksi eivät jääneet perinteiset leivonnaisetkaan, joita edustuston väki oli omin pikku kätösin leiponut residenssin kokin, Miikka Puikkosen johdolla. Karjalanpiirakat, piparkakut ja kanelipullat myytiin viimeiseen muruun saakka. Armas kotimaamme Suomi tuntui kiinnostavan myös kovasti ja ilmaiseksi jaetut Suomi-esitteet tekivät kauppansa. Intoutuipa moni tunnustamaan päivän aikana: "I love your country!".
Hyvin mielin voikin todeta, että Bazaar oli varsin onnistunut tapahtuma kaikin puolin. Ensi vuonna uudestaan!


Kiitokset:
www.fiskarsgroup.com(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
www.globehope.com(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
www.kalevalakoru.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
www.moomin.com(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
www.unwg.ch(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
 





 

Piirakoita pastakoneella Pastakone taipuu myös karjalanpiirakoiden tekoon. Minna Aaltonen-Queloz opastaa Susanna Siltalaa.
Piirakkamestari syntyjään Minna Lehti häikäisi kaikki karjalanpiirakantekotaidoillaan. Aloittelijan tuuria tai ei, hienolta näytti!

 

 

Voilà! Voilà!