Suomi tukee Femmes Africa Solidarité -järjestön toimintaa

Femmes Africa Solidarité -järjestön johtaja Bineta Diop ja suurlähettiläs Vesa Himanen allekirjoittivat 14.2.2007 Genevessä sopimuksen koskien Suomen tukea järjestölle. Suomi on tukenut järjestön toimintaa jo useamman vuoden ajan.

Uuden sopimuksen myötä tuetaan järjestön toimintaa Ruandassa, Burundissa sekä Kongon Demokraattisessa tasavallassa naisten aseman ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Tavoitteena on edesauttaa YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1325 toimeenpanemista, joka käsittelee naisia, rauhaa ja turvallisuutta.

Femmes Africa Solidarité -järjestö on perustettu vuonna 1996. Järjestön tavoitteena on vahvistaa ja edistää afrikkalaisten naisten asemaa ja osallistumista konfliktien estämiseen, hallintaan ja ratkaisemiseen. Järjestö edistää naisten roolia päätöksenteon kaikilla asteilla sekä vahvistaa naisten toimintakapasiteettia. Järjestö kampanjoikin aktiivisesti sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi niin kansallisissa, alueellisissa kuin koko maanosan kattavissa instituutioissa.

Lisäksi se tukee verkostojen luomista niin alueellisella kuin kansainvälisellä tasolla. Järjestö edistää työssään ihmisoikeuksia, hyvää hallintoa ja oikeusvaltioperiaatetta. Se toimii 27 Afrikan maassa. Järjestön toimisto sijaitsee Genevessä. Lisätietoa järjestöstä on saatavilla sen kotisivulla.

Femmes Africa Solidarité(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)