Suomi antoi WTO:n teknisen avun rahastoihin 1,4 miljoonaa euroa

Suomi lahjoitti Maailman kauppajärjestö WTO:n teknisen avun rahastoon (Doha Development Agenda Global Trust Fund) miljoona euroa, jotka käytetään vähiten kehittyneille maille tarjottavaan tekniseen apuun ja koulutukseen.

WTO:n laaja teknisen avun ohjelma tukee kehitysmaiden ja erityisesti vähiten kehittyneiden maiden integroitumista monenkeskiseen kauppajärjestelmään ja maailmantalouteen parantamalla niiden kauppapoliittista osaamista ja neuvottelukapasiteettia.

Lisäksi Suomi lahjoitti 400 000 euroa WTO:n ja eräiden muiden kansainvälisten järjestöjen yhdessä perustamaan ohjelmaan (Standards and Trade Development Facility), jonka tavoitteena on avustaa kehitysmaita noudattamaan kansainvälisiä terveys- ja kasvinsuojelustandardeja. Tiettyjen tuotteiden pitää täyttää nämä standardit saavuttaakseen vientikelpoisuuden. Suomen tuki on suunnattu vähiten kehittyneille maille.

WTO kuuluu Suomen pitkäaikaisiin yhteistyökumppaneihin ja Suomi on viime vuosina kasvattanut merkittävästi tukeaan järjestön teknisen avun ohjelmalle.

 

Lisätietoja antaa:               

Ulkoasiainsihteeri Heli Niemi, puh. +41 22 919 42 51

WTO Press Release 566/2009(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

WTO
kauppa