Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ritarimerkki filosofian tohtori Juliette Monnin-Hornungille

Suurlähettiläs Terhi Hakala luovutti Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ritarimerkin  filosofian tohtori Juliette Monnin-Hornungille 11.6.2018 hänen kotonaan järjestetyssä juhlallisessa tilaisuudessa.

Ritarikunnan suurmestari, Tasavallan Presidentti  Sauli Niinistö,  myönsi 24.5.2018 ritarimerkin rouva Juliette Monnin-Hornungille hänen ansiokkaasta työstään Suomen kulttuurin puolesta puhujana jo lähes 90 vuoden ajan.

Suurlähettiläs Terhi Hakala toi mitalipuheessaan esille Juliette Monnin-Hornungin intohimoisena suomalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin tukijana. Juliette Monnin-Hornung luki jo 16-vuotiaana ensimmäisen kerran Jean-Louis Perret'n kääntämän Kalevalan. Siitä lähtien teos on ollut hänen mielessään maailman kauneimpana kirjana. Hänen mielestään se on täynnä viisautta ja tiedettä, jota  nykyaikana  todistetaan paikkansa pitäväksi.  Juliette Monnin-Hornungin ponnistelut yhdessä Alexis Koutchoumowin kanssa saivat aikaan sen, että teoksesta otettiin vuonna 2009 uusintapainos. Juliette Monnin-Hornung on kirjoittanut kirjan esipuheen.

Rouva Monnin-Hornung on 105 -vuotias.  Täytettyään 100 vuotta hän alkoi järjestää kotonaan Kalevalan päivän kutsuja, joille on osallistunut lukuisa joukko Kalevalan tuntijoita.

Kiitospuheessaan rouva Monnin-Hornung korosti yhdessä tekemisen merkitystä.  Yhdessä kukin voimiensa mukaan ja toisiaan kunnioittaen.  Hän sanoi, että työnsä suomalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin puolestapuhujana jatkuu. Työ ei ole vielä tehty.  Hän on mm. ehdottanut Fondation Kalevala'n perustamista Suomen ja Sveitsin kulttuurivaihdon edistämiseksi.

Rouva Juliette Monnin-Hornung  kohotti maljan tulevaisuudelle.