Suomen puheenjohtajuus on käynnissä – tervetuloa mukaan!

Suomi toimii tänä vuonna Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajana. Se merkitsee käytännössä sitä, että suomalainen johtaa kokouksia kymmenessä eri neuvostossa ja useissa virkamieskomiteoissa pitkin vuotta.

Suomen puheenjohtajuusohjelma vuodelle 2011. Suomen puheenjohtajakauden ohjelma vuodelle 2011. Kuva: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristö/UM.

Pohjoismaista yhteistyötä koordinoi Suomessa pohjoismaisen yhteistyön sihteeristö ulkoasiainministeriössä. Sihteeristön tehtäviin kuuluu muun muassa pohjoismaisten pääministeri- ja yhteistyöministerikokousten valmistelu sekä Suomen puheenjohtajakauteen liittyvät kysymykset.

Puheenjohtajuusohjelmassa nostetaan tällä kaudella esille kolme painopistealuetta, joihin Suomi aikoo erityisesti panostaa: ilmastonmuutoksen hallinta, pohjoismaisten globalisaatioaloitteiden jalkauttaminen sekä ruohonjuuritason toiminta pohjoismaisen yhteistyön perustana. Ohjelma sisältää myös sektorikohtaiset ohjelmat ja tavoitteet.

Pysy ajan tasalla puheenjohtajuusvuonna

Suomen puheenjohtajakauden aikana järjestetään lukuisia kokouksia, seminaareja ja muita tapahtumia niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Pohjoismainen kestävän kehityksen konferenssi. Konferenssiyleisöä Pohjoismaisessa kestävän kehityksen konferenssissa Turussa. Kuva: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristö/UM

Suomen puheenjohtajuuden verkkosivuilta löydät nopeasti viimeisimmät uutiset sekä kattavan kokous- ja tapahtumakalenterin koko vuodelle.

Sivuille on lisäksi koottu muun muassa perustietoa pohjoismaisesta yhteistyöstä ja sen historiasta, Suomessa toimivien vastuuhenkilöiden yhteystiedot sekä Suomen puheenjohtajuusohjelman eri osa-alueet.

Parhaat menovinkit ja tuoreimmat jutut pääset lukemaan puheenjohtajuuden Facebook-sivuilta:

Täällä voit muun muassa käydä kommentoimassa pohjoismaisen ”all stars” -jalkapallojoukkueen kokoonpanoa, saada vinkkejä kesätyöhakuun tai seurata myös sellaisia tapahtumia, joita ei virallisesta puheenjohtajuuskalenterista löydy, kuten Pohjoismaisen elokuvan festivaali Jyväskylässä.

Helppo tapa pysyä ajan tasalla on tilata puheenjohtajuuden uutiskirje joko suomeksi tai ruotsiksi. Rekisteröitymällä tästä saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa katsauksen tuleviin tapahtumiin ja ajankohtaisiin pohjoismaiseen yhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

Lue lisää: