Suomen ja Ghanan sivutapahtuma UN Trade Forumissa 2019

Suomen ja Ghanan sivutapahtuma UN Trade Forumissa 2019

Suomi ja Ghana järjestävät yhteistyössä UNCTAD:n kanssa teolliseen kiertotalouteen keskittyvän sivutapahtuman, Industrial circularity within global value chains: Implications for trade in the transition to a low-carbon circular economy, UN Trade Forumissa keskiviikkona 11.9.2019 klo 13-14.30. Tapahtuma on jatkoa Baselin, Rotterdamin ja Tukholman konventioiden kokouksen (BRS COP) yhteydessä 6.5. järjestetylle sivutapahtumalle.

Teollisuudessa ja tuotannossa, elinkaaren alkupäässä, tehtävät ratkaisut ovat ensiarvoisessa asemassa kiertotalouden kannalta. Teollisten kiertojen periaatteisiin kuuluu luonnonvarojen kestävä käyttö, tuotteen elinkaaren pidentäminen sekä valmistuksen aikana syntyvän ylijäämämateriaalin ja tuotteen käyttövaiheen lopussa tuotteessa olevien materiaalien saaminen takaisin kiertoon. Teollisuuden kiertotalous toteutuu, kun luonnonvaroja säästetään, tuotteet ovat korjattavia ja mahdollisimman pitkäikäisiä ja korjattavia, ja kun materiaalit kiertävät osana liiketoimintaa.

Paneelissa puhuvat suurlähettiläs Terhi Hakala (Suomen Pysyvä edustusto Genevessä), suurlähettiläs Ramses Joseph Cleland (Ghanan pysyvä edustusto Genevessä), Director Brendan Edgerton (WBCSD), Senior Expert Kari Herlevi (Sitra), Climate and Environment Advisor Alessandro Moscuzza (DFID), ja Senior Economic Affairs Officer Robert Hamwey (UNCTAD).

Sivutapahtuma järjestetään Palais des Nationsilla, Genevessä, huoneessa XXVI. Ilmoittautuminen Forumiin ja lisätietoja www.unctad.org/untrade2019Linkki toiselle web-sivustolle.