Perhosia vatsassa ihmisoikeusneuvoston avauksessa

Perhosia vatsassa ihmisoikeusneuvoston avauksessa

Milka Holmberg kertoo, minkälaista on ensikosketus kansainväliseen diplomatiaan assistenttiharjoittelijana Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä.

Kuka olet?
Nimeni on Milka Holmberg ja olen Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä YK – tiimin assistenttiharjoittelijana puoli vuotta. Olen tällä hetkellä kaksoistutkintoni loppuvaiheessa. Opiskelen kansainvälistä liiketaloutta Suomessa sekä Ranskassa. Pääaineeni on henkilöstöhallinto. Tähän mennessä työkokemukseni on sisältänyt lähinnä finanssi- sekä turismialaa.

Miksi hait harjoitteluun edustustoon?
Kansainvälinen diplomatia on aina kiinnostanut minua ja olen haaveillut alalla työskentelystä. Tulin tänne hakemaan pohdinnoilleni suuntaa ja katsomaan onko tämä tulevaisuuteni ala. Harjoitteluni on nyt edennyt yli puolen välin ja voin sanoa, että tämä ala on vieläkin kiinnostavampi kuin mitä kuvittelin sen olevan!

Mitkä ovat harjoittelusi parhaat puolet?
Ehdottomasti se miten laajasti näen työssäni diplomaattista työtä käytännössä. Saan seurata mm. ihmisoikeuksien, humanitäärisen toiminnan ja terveyden edistämistä. Vatsassani oli perhosia, kun sain kokea syyskuisen ihmisoikeusneuvoston avauksen tai kun pääsin avustamaan delegaatiotamme humanitäärisen resoluution fasilitoinnissa. Minulle on annettu myös vastuu Suomen edustuksesta hyväntekeväisyystapahtumassa.

Millaista elämä Genevessä on?
Geneve on kaupunki täynnä osaavia sekä inspiroivia ihmisiä ympäri maailman. Melkein puolet kaupungin asukkaista tulee muualta kuin Sveitsistä, tämä kaupunki on kansalaisuuksien sillisalaatti ja nautin kaupungin värikkyydestä täysin. Varsinkin kesäisin Genevessä tapahtuu, kaupunki panostaa (ilmaiseen) kulttuuriin. Se on kukkarolle mukavaa, sillä Geneve on Euroopan 4. kallein kaupunki.

Kenelle suosittelet harjoittelupaikkaa?
Ehdottomasti kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään YK:n asioiden parissa Suomen ulkopoliittisesta näkökulmasta. Assistenttiharjoittelijana pääset myös työskentelemään edustuston monen eri toiminnon kanssa, joten paikka tarjoaa näkemystä koko organisaatioon.

Kuva: Johanna Mantere
Milka Palais des Nationsin portailla.
Milka Palais des Nationsin portailla.