Muotoilu lähtee ihmisestä ja on ihmistä varten

Muotoilun vuosi 2005 on muotoilun tapahtumavuosi Suomessa. Muotoilun vuoden tavoitteena on kertoa muotoilun merkityksestä ja mahdollisuuksista yhteiskuntamme luovana voimavarana ja taloudellisen kilpailukyvyn edistäjänä. Muotoilun vuoden sanoma on, että muotoilu lähtee ihmisestä ja on ihmistä varten.

Muotoilun vuoden järjestävät Design Forum Finland (koordinaattori), Taideteollinen korkeakoulu, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo ry, Grafia ry, Lapin yliopisto, Designmuseo, Armi ry, Valtion muotoilutoimikunta ja Muotoilun Round Table. Lisäksi verkostoon kuuluu joukko elinkeinoelämän ja ammattiyhdistysliikkeen vaikuttajia ja yrityksiä.

Muotoilun vuoden suojelija pääministeri Matti Vanhanen julkisti Muotoilun vuoden eilen 28.10.2004.

Ympäri Suomea tapahtuu

Muotoilun vuosi 2005 lanseerataan kokonaisuudessaan marraskuun lopussa. Silloin julkaistaan Muotoilun vuoden kevään tapahtumaohjelma. Muotoilun vuoden syksyn ohjelma julkaistaan toukokuussa 2005.

Muotoilun vuoden ohjelmatarjonta koostuu lukuisista ympäri Suomea järjestettävistä tapahtumista, joissa on mahdollista tutustua muotoiluun, alan ammattilaisiin, koulutukseen ja tutkimukseen, innovaatioihin ja uusiin tuotteisiin sekä muotoilua hyödyntäviin yrityksiin.

Nyt Muotoilun vuoden verkkosivuilta (www.designonoff.fi) löytyy poimintoja Muotoilun vuoden pääjärjestäjien kevään ohjelmatarjonnasta.





Myös Pohjoismaissa muotoilu on esillä

Ensi vuoden aikana kaikissa Pohjoismaissa tapahtuu muotoilun saralla. Ruotsin Design Året 2005:n verkkosivuilta löytyy tietoa Ruotsissa järjestettävistä tapahtumista (www.merdesign.se).

Muotoilun vuosi 2005(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Finnish design(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Design Forum Finland(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Ruotsin Design Året 2005(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)