Millennium Youth Camp tuo Suomeen nuoria tulevaisuuden osaajia 22 maasta  

Kesäkuun 11.–17. päivänä järjestetään toisen kerran Millennium Youth Camp (MY Camp) -tiedeleiri 16–19-vuotiaille lahjakkaille nuorille. Leiriläiset vierailevat pääkaupunkiseudun korkeakouluissa ja useissa suomalaisissa yrityksissä, toteuttavat projektitöitään pienryhmissä ja keskustelevat Millennium-palkitun professori Stephen Furberin kanssa. Kansainvälisestikin ainutlaatuisen Millennium Youth Camp -tiedeleirin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta luonnontieteisiin ja teknologiaan, kertoa opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksista Suomessa sekä auttaa nuoria verkostoitumaan keskenään ja alan asiantuntijoiden kanssa.

Tiedotusvälineet ovat erittäin tervetulleita sekä Stephen Furberin luennolle keskiviikkona 15.6. klo 9.00 (Kiljava, Nurmijärvi) että MY Camp -päätösgaalaan torstaina 16.6. klo 16.00 (Design Factory, Otaniemi).

”Teknologisen kehityksen kiihtyessä on luontevaa, että tulevat luonnontieteilijät ja tekniikan ammattilaiset verkostoituvat jo varhain”, kommentoi pääjärjestäjiin kuuluvan Tekniikan Akatemian toimitusjohtaja Ainomaija Haarla, ”Suomalaiset insinöörit ovat kautta aikojen hakeneet oppia myös ulkomailta, mikä on merkittävästi vaikuttanut Suomen edelläkävijän asemaan usealla teknologisella alalla.”

Tämän vuoden leiriläiset tulevat ympäri maailmaa. Osallistujissa on hienoinen naisenemmistö, mikä todistaa, että myös tytöt ovat kiinnostuneita luonnontietiestä ja teknologioista. Suomesta leirille osallistuu kolme tyttöä ja yksi poika Helsingistä, Espoosta ja Lappeenrannasta.

Kesäkuuta odotetaan jo
Viime vuoden leiriläisiä tekemässä projektityötään. Kuva: Veli-Matti Vesterinen Viime vuoden leiriläisiä tekemässä projektityötään. Kuva: Veli-Matti Vesterinen

Odotukset ovat korkealla niin järjestäjien kuin kesäkuussa Suomeen saapuvien leiriläisten taholta. ”Viime vuoden leiri onnistui yli odotusten. On upeaa seurata lahjakkaiden nuorten oivaltamisen iloa, innovatiivisia kysymyksiä ja ratkaisuja globaaleissa haasteissa sekä aktiivista verkostoitumista keskenään ja asiantuntijoiden kesken”, toteaa MY Camp -leirin ohjausryhmän puheenjohtaja, professori Maija Aksela valtakunnallisesta LUMA-keskuksesta Helsingin yliopistosta. Hän uskoo, että toista kertaa järjestettävä leiri on vähintään ensimmäisen veroinen.

Myös nuoret odottavat malttamattomina leirin alkua. Erityisesti nuoret lahjakkuudet toivovat pääsevänsä vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia toisten samanmielisten nuorten kanssa. ”Ei sitä joka päivä pääse tapaamaan ympäri maailmaa tulevia uusia ihmisiä ja työskentelemään heidän kanssaan”, iloitsee lappeenrantalainen Nyyti Kinnunen.

Muun ohjelman ohessa nuoret valmistelevat ryhmissä pitkin viikkoa projektitöitään, jotka he aloittivat jo kevään aikana. Ryhmien teemoina ovat sovellettu matematiikka, ilmastonmuutos, ICT ja digitalisaatio, vesi sekä uusiutuvat energianlähteet ja luonnonvarat. Nuoret esittelevät projektityönsä torstaina 16. kesäkuuta juhlavassa MY Camp -gaalassa Design Factoryssa.

Tiiviistä ohjelmasta huolimatta nuoret saavat ajoittain mahdollisuuden heittäytyä vapaalle. Leiriläiset tutustuvat Helsinkiin ja viikkoon mahtuu myös perisuomalaista saunomista. ”Suomi on erittäin mielenkiintoinen matkakohde, jossa jokaisen olisi vierailtava kerran elämässään”, uskoo Serbiasta ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Dušan Krstić.

Leirin pääjärjestäjinä toimivat Tekniikan Akatemia ja valtakunnallinen LUMA-keskus Helsingin yliopistosta. Lisäksi mukana on yli 20 muuta yhteistyötahoa.

Lisätietoa MY Camp -leiristä voi lukea virallisilta Millennium Youth Camp -sivuilta http://www.technologyacademy.fi/millennium-youth-camp-fi.html(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisää leirille osallistuvista nuorista voi lukea verkkolehti MyScience-sivuilta: http://www.myscience.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ainomaija Haarla, Millennium Youth Camp -leirin projektijohtaja
Tekniikan Akatemia -säätiö
ainomaija.haarla(at)technologyacademy.fi, puh. 040 716 0703

Professori Maija Aksela, Millennium Youth Camp -leirin ohjausryhmän puheenjohtaja
LUMA-keskus, Helsingin yliopisto
maija.aksela(at)helsinki.fi, puh. 050 514 1450

Median yhteydenotot:

Tiedottaja Riina Vänttinen, Tekniikan Akatemia -säätiö
riina.vanttinen(at)technologyacademy.fi, puh. 040 042 0922

koulutus
tietoyhteiskunta