Juhannusidylli Founex'ssa

Tuiran kamarikuoron esityksellä oli maailman ensi-iltansa 5.6. Founex'ssa. Esitys oli oivallisella tavalla ohjaajiensa Tarja Kannuksen ja Anne Ålanderin toimesta suunniteltu.

Mitä kaikkea saakaan aikaan pelkillä huiveilla ja kankailla kuorolaisten itsensä toimiessa runkoina mitä moninaisimmille esineille ja toiminnoille!

Juhannusidyllin musiikillisena isänä ja äitinä toimivat Risto Laitinen ja Tuulia Aho. Heidän yhteistyönsä oli saanut aikaan mitä mainiointa kuvausta suomalaisesta elämänmenosta ja sen muuttumisesta ajan myötä.

Pari esimerkkiä muutoksesta laulujen sanoin joita nelihenkisen säestysryhmän soittama musiikki loistavasti tuki:
"Latte, espresso ja cappucino! Ja hienouden huippu: mukikin on pahvia! Eikö mistään enää saa tavallista kahvia?"
"On joka kuppilassa ruokalista uusi: canelloni, fettucini, tortellini - ei sovi ihmediettiini lihapullat ja muusi."



Ei niin paljon uutta ettei jotain vanhaakin: Säkkijärven polkka ja Monosen Satumaa-tango kuuluvat perinteiseen suomalaiseen juhannusidylliin. Siihen ei sentään pidä koskeminen!

Katsomossa moni silmännurkka kostui kun kuuntelimme kuoron loistavasti tulkitsemaa, jo aikoinaan kansakoulusta tuttua laulua "Läksin minä kesäyönä käymään". Ja entäs Chydeniuksen säveltämä "Kalliolle, kukkulalle" - tämä loistelias esitys sai ihon suorastaan nousemaan kananlihalle!

Suomi-Sveitsi-ystävien yhdistyksen ja suurlähettiläs Vesa Himasen tukema esitys kirvoitti yleisöltä runsaat aplodit. Ja tv-shopin sanoin "eikä tässä vielä kaikki": ennen kotiinlähtöä saimme vielä kuulla kuorolta jäähyväislaulun ennenkuin astuimme ulos juhannustunnelmissa lempeään kesäiltaan.



Kuvat Nyonin esityksestä otti Anne Ålander.







Tuiran kamarikuoro(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)