ILO:n Kansainvälisen työkonferenssin korkean tason osuus käynnistyi Genevessä

ILO:n vuosikokous eli Kansainvälinen työkonferenssi järjestetään vuosittain kesäkuussa Genevessä. Tämänvuotisen konferenssin nk. korkean tason osuus käynnistyi Palais des Nations'issa tiistaina 10.6.2003. Suomen puheenvuoron ajankohtaisista kansainvälisen työelämän kysymyksistä käytti heti samana päivänä työministeri Tarja FILATOV. Työkonferenssissa ovat tänä vuonna puhuneet myös mm. Brasilian presidentti LULA ja Etelä-Afrikan presidentti MBEKI.

Ministeri Filatovin johtamassa Suomen valtuuskunnassa ovat edustettuina ILO:n kolmikantaperiaatteen mukaisesti niin viranomaiset kuin työnantaja- ja -tekijäpuolen järjestöt. Ministeri itse palasi Suomeen 11.6. illalla.


Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäseniä vastaanotolla residenssissä

Ministeri Filatov ja ILO-konferenssiin osallistuvat Suomen eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsenet tapasivat Geneven kansainvälisissä järjestöissä toimivia suomalaisia ja Geneven suomalaisen siirtokunnan jäseniä tiistai-iltana 9.6. suurlähettiläspari Pekka ja Liisa Huhtaniemen järjestämällä vastaanotolla, jota suosi Geneven oloissa harvínaisen helteinen sää.


Ministeri Tarja Filatov, suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi ja Taloussanomien toimittaja Kirsi Hyytiäinen