Dohan /Doha Development Round/ kierroksen modaliteetit heinäkuun lopulla?

27. kesäkuuta pidetyssä epävirallisessa kauppaneuvottelukomiteassa pääjohtaja Lamy arvioi maatalous- ja NAMA (Non-agricultural market access negotiations) -modaliteettien olevan neuvoteltavissa heinäkuun loppuun mennessä.

Tavoitteena on pöydätä puheejohtajien tekstien Rev3.-versiot mahdollisimman pian, mikä edellyttää neuvotteluprosessin tiivistämistä. Myös maatalousneuvotteluryhmän puheenjohtaja Falconer piti tärkeänä Rev3-version saamista niin pitkälle, että niiden siirtäminen ministeritasolle on mahdollista. NAMA -neuvotteluryhmän puheenjohtaja Stephensonin mukaan ratkaisua pyritään löytämään eri kokoonpanoissa (G12). Hän on kuitenkin varautunut tarpeen vaatiessa aloittamaan pienryhmäkeskustelut.

Lamy piti tärkeänä, että ministereille saadaan riittävän puhtaat tekstit selkeillä neuvotteluoptioilla varustettuna mahdollisesti viikolla 30 alkavaa tapaamista varten. Koko jäsenistö pyritään pitämään prosessissa mukana noudattamalla transparenssia sekä alueellisten ja temaattisten maaryhmien konsultoinnilla.

WTO NEWS(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

kauppa