Avoin tehtävä

Ihmisoikeusasioita hoitavan asemamaasta palkatun avustajan määräaikainen tehtävä 1.9.2008-16.7.2009

Suomen pysyvä edustusto Genevessä hakee asemamaasta palkattua henkilöä (avustaja) avustamaan edustuston ihmisoikeusvirkamiehiä 1.9.2008-16.7.2009 väliseksi ajaksi.

Tehtäviin kuuluvat mm. YK:n ihmisoikeusneuvoston kokousten seuraaminen, niihin valmistautuminen ja niistä raportointi. Lisäksi tehtäviin kuuluu mm. WEOG- ja EU-koordinaatiokokouksiin osallistuminen.

Avustajan tehtävänä on seurata ja osallistua Genevessä YK:n puitteissa tapahtuvaan ihmisoikeuksista käytävään vuoropuheluun. Keskeisimpänä tehtävänä on Suomen ihmisoikeuspolitiikan edistäminen YK:n ihmisoikeusneuvostossa (ION). Tähän liittyy myös Suomen kantojen ja painotusten esille tuominen EU-koordinaatiossa yhteisistä lausunnoista, puheenvuoroista ja päätöslauselmista neuvoteltaessa.

Tehtävän kuvaan liittyy myös YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston (OHCHR) työn seuraaminen, yhteyksien luominen ao. toimistoon ja sekä toimiston kanssa järjestettävien vuosittaisten konsultaatioiden valmistelu.

Tehtävän hoitajalta edellytetään neuvottelutaitoa, kykyä kirjalliseen ilmaisuun sekä itsenäiseen ja oma-aloitteeseen työskentelyyn. Verkottumis- ja sosiaaliset taidot auttavat tehtävän menestyksekkäässä hoitamisessa. Kielitaitovaatimukset: hyvä englannin suullinen ja kirjallinen taito, tyydyttävä ranskan kielen taito.

Tehtävä on määräaikainen ajalla 1.9.2008-16.7.2009. Kirjalliset hakemukset ml. CV ja palkkatoivomus pyydetään lähettämään 4.7.2008 mennessä sähköpostilla [email protected] tai osoitteella Mission permanente de la Finlande, 1 rue du Pré-de-la-Bichette, 1202 Genève.

Lisätietoja tehtävästä antaa tehtävän nykyinen hoitaja lähetystöneuvos Krista Oinonen tai ministerineuvos Pekka Metso, puh. +41 22 9194242.