Kutsu: Brexit-tilaisuus suomalaisille yrityksille Britanniassa

Suomen Lontoon-suurlähetystö järjestää Britanniassa toimiville suomalaisille yrityksille tilaisuuden Britannian EU-eroon varautumisesta. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 21.11.2018 klo 9.00–10.30 suurlähettiläs Päivi Luostarisen virka-asunnossa (osoite: 14 Kensington Palace Gardens, London W8 4QP) yhteistyössä Business Finlandin ja Suomalais-brittiläisen kauppakamarin (FBCC) kanssa. Tervetuloa!

Tilaisuudessa on mahdollista tavata ulkoministeriön asiantuntijoita ja kuulla heiltä, kuinka suomalaisten yritysten tulisi varautua Britannian EU-eroon. Tilaisuudessa on myös mahdollista nostaa esiin kysymyksiä tai huolenaiheita. Puheenvuorot ovat englanniksi.

Britannian EU-eroon varautuminen on viranomaisten ja sidosryhmien yhteinen tehtävä. Se edellyttää toimia niin EU-instituutioilta, kansallisilta ja alueellisilta viranomaisilta kuin yrityksiltä ja kansalaisiltakin. Varautumistoimilla ei voida estää Britannian erosta johtuvien muutosten toteutumista. Niillä voidaan kuitenkin osin lieventää vaikutuksia. Lisätietoa Britannian EU-erosta voi lukea muun muassa ulkoministeriön kotisivuilta: Brexit – Ison-Britannian ero EU:sta.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ilmoitathan kiinnostuksesta osallistua tilaisuuteen 16.11.2018 mennessä osoitteessa: Brexit-tilaisuus suomalaisille yrityksille Britanniassa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Lähetämme osallistumisvahvistukset ilmoittautumisen sulkeuduttua.

Huomioithan, että paikkoja on rajoitettu määrä. Peruthan ilmoittautumisesi, jos et enää pääsekään osallistumaan tilaisuuteen.

Lue lisää: 
Ulkoministeriö: Varautuminen Ison-Britannian eroon EU:sta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Ulkoministeriö: Brexit – Ison-Britannian ero EU:sta​(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
European Commission: Preparedness notices(Linkki toiselle web-sivustolle.) (around 70 sector-specific preparedness notices on the impact of Brexit)
European Commission: Seven things businesses in the EU27 need to know in order to prepare for Brexit(Linkki toiselle web-sivustolle.)
European Commission: Market Access Database: Information on trading with third countries(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Suomen tulli: Brexit ja sen vaikutukset tulliselvitykseen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)