From start to Finnish esityksiä Edinburghin Fringe Festivaaleille

Edinburgh Fringe Festival järjestetään joka elokuu Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa. Tänä syksynä, kuten edellisinä vuosina, suomalais-brittiläinen yhteistyö From start to Finnish tuo viisi tuotantoa Fringe Festivaaleille. Olemme listanneet tähän artikkeliin tämän syksyn suomalaisia näytelmiä ja esityksiä festivaaleilla.

Uniformuihin pukeutuneet opettaja ja viisi oppilasta katsovat vakavina kuvaajaan.
The Desk, kuva: Noomi Ljungdell

Osa suomalaisista esityksistä on osa From Start to Finnish yhteistyön tulosta. From Start to Finnish on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön perustama ja Pleasance teatterin ja Ace Productionin toteuttama yhteistyökonsepti, joka tuo suomalaisia näytelmiä ja muuta tuotantoa Britanniaan sekä britannialaisia näytelmiä ja tuotantoa Suomeen.

From start to Finnish vastaa kasvaneeseen kiinnostukseen suomalaista ja pohjoismaista esittävää taidetta kohtaan esittelemällä menestyksekkäitä suomalaisia ​​taiteilijoita ja töitä.

 

THE DESK

Yksi opettaja. Viisi oppilasta. Viisi pulpettia. Voimakas ja vangitseva esitys dogmasta. Tämä pikkutarkka kokonaisuus, joka tutkii kurinalaisuuden viettelee voimaa, hierarkiaa ja perimmäisen totuuden etsintää. Esitys on saanut inspiraation henkilökohtaisesta kultti kokemuksesta.

2.–25. elokuuta, klo 11:35 (60 min)

Summerhall Old Lab

 

ALI AND ALPO

Kaunis sanaton vuoropuhelu perinteisen irakilaisen ja nykyaikaisen suomalaisen tanssin välillä. Teos kertoo koskettavasti yhä rajoittavamman turvapaikkapolitiikan ihmiskokemukset ja seuraukset.

8.–25. elokuuta, klo 13:05 (40 min)

Summerhall Old Lab

 

HONEY

Honey, neljän lapsen (ja puoli) yksinhuoltajaäiti, etsii kontrollia, toimintaa, vahvistusta ja maksukykyä äidiltä, tyttäreltä, ystäviltä… ja miehiltä. Psykoterapia epäonnistuu: aika erilaiselle hoidolle! Löytääkö hän etsimänsä? 11 häiriintynyttä persoonaa yhdessä kehossa. 

4.–25. elokuuta, klo 16:30 (60 min)

ZOO Playground 1

 

SHINE

Tyttäresi on kadoksissa. Kuulet ääniä. Ne ohjaavat sinua. Ne kummittelevat sinua. Antaudutko niille? Vai loistatko? Mukaansatempaava psykologinen trilleri, joka huijaa mielen uskomaan sellaiseen mitä ei ehkä ole.

4.–26. elokuuta, klo19:45 (60 min, ei esitystä 6.8, 13.8. & 20.8.)

ZOO Southside Studio

 

EJACULATION - DISCUSSIONS ABOUT FEMALE SEXUALITY

Onko naisejakulaatio viimeinen tabu? Esitys seksuaalisuudesta ja himoista, erilaisten naisten haastatteluiden pohjalta. Henkilökohtaisen matkan kautta, esitys luo turvallisen paikan itsensä löytämiseen ja tutustuu naisen erilaisiin seksuaalisiin kokemuksiin.

3.–24. elokuuta 20:55 (60 min)

Summerhall Red Lecture Theatre

 

Lisätietoa festivaaleista ja ohjelmasta löytyy tapahtumien virallisilta sivuilta:
Edinburgh Fringe(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
From Start to Finnish(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)