Esittelyssä Southamptonin kunniakonsuli Christina Tolvas-Vincent

Suomen kunniakonsuleita esittelevän artikkelisarjan viidennessä osassa on Southamptonin kunniakonsuli Christina Tolvas-Vincent. Tolvas-Vincent nimitettiin tehtäväänsä vuonna 2011, ja hänen alueeseensa kuuluu Southamptonin lisäksi Dover, Hampshire ja West Sussex.

Christina Tolvas-Vincent

Tolvas-Vincentillä on oikeustieteen tutkinto ja tällä hetkellä hän toimii asianajajana. Töiden ulkopuolella häntä kiinnostaa erityisesti hyvä ruoka, matkailu ja musiikki. Tolvas-Vincent on soittanut klassista musiikkia jo varhaisesta iästä lähtien ja hän on esiintynyt laajasti muunmuassa harrasteorkesterin solistina.

1. Kuinka päädyit Suomen kunniakonsuliksi?
Minulla oli kontakti Suomen Lontoon-suurlähetystössä, joka tiesi, että asuin Southamptonissa. Southampton oli ollut jo hetken aikaa ilman kunniakonsulia ja silloinen suurlähettiläs, Pekka Huhtaniemi, haastatteli minua tehtävään ja tässä olemme nyt.

2. Mitä pidät eniten roolissasi Suomen kunniakonsulissa?
Ulkomailla asuvana suomalaisena olen aina tykännyt puhua Suomesta ja nyt minulla on oikeutettu tekosyy! Roolini on yhdistelmä, jossa pääsen tapaamaan suomalaisia ​​ja ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita Suomesta sekä mahdollisuus markkinoida omaa kotimaatani.

3. Mitä Suomi on tunnettu alueellasi?
Koulutusjärjestelmästään ja kulttuurista.

4. Mitä toivoisit, että alueellasi olevat ihmiset tietäisivät enemmän Suomesta?
Ettei Suomessa ole aina kylmä ja pimeää!

5. Mitä alueellasi on tarjottavaa suomalaisille tai suomalaisille yrityksille?
Southamptonissa on suuri määrä yliopistoja ja muita oppilaitoksia, joista monet ovat olleet tyytyväisiä suomalaisiin opiskelijoihin ja tutkijoihin jo vuosia. Southamptonilla on myös merkittävä asema erityisesti ilmailu-, avaruusala-, tekniikka-aloilla, mutta myös  merenkulku-, digitaalisilla sekä liike- ja rahoituspalvelualoilla, Eikä vilkasta kulttuurimaisemaa voi unohtaa. Etelärannikko on myös erittäin suosittu veneilykohde, mikä varmasti vetoaisi suomalaisiin Southamptonissa vieraillessa.

Mikä on sinun suomalainen suosikkisana tai -sanonta? Miksi?
"Alavilla mailla hallan vaara". Suomea pidetään usein kovana tai jopa rumaa kielenä, ja pyrin itse käyttämään tätä lausetta osoittaakseni, että se voi kuulostaa kaikelta, muttei kovalta! Kuten sääennusteita kuunnellessa, se muistuttaa Radio 4:n lähetysennusteesta – joka on toinen lähes hypnoottinen kokemus!

Suomella on noin 400 kunniakonsulia ympäri maailmaa, joista 20 Isossa-Britanniassa. Kunniakonsulien tehtävä on edistää taloudellista, poliittista, akateemista ja kulttuurillista yhteistyötä Suomen ja Ison-Britannian välillä. Tämän lisäksi kunniakonsulit valvovat alueellaan asuvien suomalaisten oikeuksia. Kunniakonsuli voi auttaa esimerkiksi paikallisen viranomaisen kanssa asioinnissa tai ottaa yhteyttä suurlähetystöön suomalaisten puolesta. Kunniakonsulien toimivalta on kuitenkin rajallinen, eivätkä he esimerkiksi voi myöntää passeja.

Lue lisää:

​​​​​​​​​​Suomen kunniakonsulaatti, Southampton

Esittelyssä Belfastin kunniakonsuli Tina McKenzie

Esittelyssä Doverin kunniakonsuli James Ryeland

Esittelyssä Manchesterin kunniakonsuli Chris Rostron

Esittelyssä Plymouthin kunniakonsuli Jill Sanders

Esittelyssä Newcastlen kunniakonsuli Geoffrey Berriman

Esittelyssä Liverpoolin kunniakonsuli John Gibson

 

​​​​​