Esittelyssä Camilla Carlbom Flinn, Suomen kunniakonsuli Imminghamissa, Grimsbyssä ja Hullissa

Suomen kunniakonsuleita esittelevän artikkelisarjan yhdeksännessä osassa valokeilassa on Camilla Carlbom Flinn. Carlbom Flinn nimettiin kunniakonsuliksi Grimsbyn ja Imminghamin alueille vuonna 2008. Hullin alue lisättiin mukaan vuonna 2015.

Photo: Matti Porre/Office of the President of the Republic of Finland

Camilla on syntynyt Lincolnshiressä ja on ylpeä neljännen sukupolven ruotsalainen, joka kasvoi monikulttuurisessa ympäristössä. Hänellä on kandidaatintutkinto kansainvälisestä liikkeenjohdosta (BA in International Business Management) ja maisterintutkinto radio- ja tv-journalismista (MA in Broadcast Journalism). Camilla on työskennellyt Pariisissa, Lontoossa ja New Yorkissa.

Camilla nimitettiin puheenjohtajaksi Imminghamissa toimivan Carlbom Shipping Ltd –perheyritykseen. Hän on Tema Humber Marine Alliancen varapuheenjohtaja sekä ensimmäinen nainen, joka valittiin osaksi valtuustoa, joka edustaa Institute of Chartered Shipbrokers –järjestön jäseniä. Camilla on pienten yritysten innokas kannattaja, erityisesti merenkulkusektorilla. Lisäksi hän haluaa edistää Humbertin ja Skandinavian välisiä yritys- ja kulttuuriyhteyksiä.

1. Kuinka päädyit Suomen kunniakonsuliksi?

Ensimmäinen Suomen varakonsulaatti perustettiin Grimsbyyn vuonna 1920, Isoisoisäni kuljetusyritykseen. Varakonsulin pesti, joka myöhemmin muuttui konsulin pestiksi, on jäänyt perheyritykseen tähän päivään asti. Jatkoin tehtävää, kun isäni, Anthony Carlbom, menehtyi vuonna 2008.

2. Mikä kunniakonsulin tehtävissä on parasta? 

Pidän Suomesta oppimisesta ja siitä, että saan auttaa tuomaan suomalaisia yrityksiä, ideoita, koulutusta ja kulttuuria Humberin alueelle, sekä mainostamaan tätä aluetta suomalaiselle yrityksille.

3. Mistä Suomi on alueellasi tunnettu?
Listan kärjessä on joulupukki ja Suomi taianomaisena talven ihmemaana. Lukuun ottamatta turismia, Suomi tunnetaan metsätuotteista, teknologiasta ja Nokia-puhelimista, sekä Finnlinesistä, joka on hyvin tunnettu kuljetusyhtiö täällä Humberissa. Suomi on päässyt myös paikallisuutisiin erinomaisesta koulutuksesta ja se on tunnettu maailman onnellisimpana maana.

4. Mikä Suomeen liittyvä aihe mielestäsi ansaitsisi alueellasi enemmän huomiota?

Toivoisin ihmisten ymmärtävän enemmän suomalaista kulttuuria ja motivaatiota, jota suomalaisilla näyttää olevan ja josta voisimme ehkä oppia enemmän. Ripaus sisua arkeemme olisi todella hyvä asia. Mielestäni suomalainen koulutusjärjestelmä on mielenkiintoinen – ja brittien pitäisi oppia, mitä tapahtuu ja miten, ei ainoastaan kouluissa vaan myös yliopistoilla. Viime aikoina minuun on tehnyt vaikutuksen Team4Learning (T4L), joka on Suomessa muodostettu koulutuksellinen liike ja jota on mainostettu täällä Bishop Grosseteste yliopistossa Lincolnissa.

5. Mitä alueellasi on tarjottavana suomalaisille ihmisille tai yrityksille? 
Humberin alue on tunnettu Ison-Britannian “Energy Estuary” ja saanut tittelin ruuhkaisimpana satamana vetovoimaisuuden kannalta koko Britanniassa, Imminghamin, Hullin, Grimsbyn ja Goolen rinnalla. Johdamme sekä merituulipuistojen rakentamisessa, että käytöstä ja kunnossapidosta. Meillä on vahva energiasektori ja menestyvät kemianteollisuuden, elintarviketeollisuuden ja valmistustekniikan toimialat. Olemme myös keskeinen tuontipaikka Skandinaavien metsätaloustuotteille. Meillä on eniten yritysalueita teolliselle kehitykselle Isossa-Britanniassa. Muuhun Isoon-Britanniaan verrattuna alhaiset kiinteistövuokrat ja palkkamenot tekevät alueesta ideaalin paikan investoida ja asua.

Isoimmissa kaupungeissamme, Lincolnissa ja Hullissa, on hyviä yliopistoja, kauniita rantoja, historiallisia kortteleita ja tietenkin majesteettiset Lincolnin katedraalia ja linna – kaikki käymisenarvoisia.

6. Mistä suomalaisesta sanasta tai ilmauksesta pidät eniten? 

Tämä on helppo ­– SISU – sinulla ei voi olla koskaan liika sisua elämässäsi!
 

Suomella on ympäri maailmaa noin 400 kunniakonsulia, joista nykyään 19 on Isossa-Britanniassa. Kunniakonsulit pyrkivät edistämään niin taloudellisia, poliittisia, akateemisia kuin kulttuurellisia suhteita Suomen ja Ison-Britannian välillä. He myös valvovat kukin omilla osa-alueillaan suomalaisten oikeuksien toteutumista. Kunniakonsulit tarjoavat esimerkiksi apua ja opastusta kontaktien luomisessa. Heidän mahdollisuutensa tarjota apua ja tukea ovat kuitenkin rajatut ja he eivät esimerkiksi voi luovuttaa passeja.

Lue lisää:
Suomen kunniakonsulaatti, Immingham, Grimbsy & Hull 
Esittelyssä Nottinghamin kunniakonsuli Stephen Bolton
Esittelyssä Belfastin kunniakonsuli Tina McKenzie
Esittelyssä Doverin kunniakonsuli James Ryeland
Esittelyssä Southamptonin kunniakonsuli Christina Tolvas-Vincent
Esittelyssä Manchesterin kunniakonsuli Chris Rostron
Esittelyssä Plymouthin kunniakonsuli Jill Sanders
Esittelyssä Newcastlen kunniakonsuli Geoffrey Berriman
Esittelyssä Liverpoolin kunniakonsuli John Gibson