Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille

Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille

 

Hyvät ystävät,

kulunut vuosi on jälleen ollut poikkeuksellinen. Pandemian aiheuttama huoli ja rajoitukset ovat yhä vaikuttaneet arkeemme. Olemme opetelleet ja sopeutuneet uuteen.

Vuoteen on mahtunut kuitenkin paljon myös toivoa. Rokotukset etenevät. Maailmantalous elpyy. Olemme kokeneet iloisia jälleennäkemisiä. Moni teistä ulkosuomalaisista on päässyt tapaamaan läheisiään pitkän odotuksen jälkeen.

Te ulkosuomalaiset olette arvokkaita Suomen ja suomalaisen kulttuurin lähettiläitä maailmalla. Monille te olette ensimmäinen ja ehkä ainoa kosketus Suomeen. Maailmalta saadut kontaktit ja osaaminen sekä monenlainen työ Suomen puolesta hyödyttävät konkreettisesti kotimaata. Olen iloinen, että moni ulkosuomalainen ja suomensukuinen vaalii suomalaisuutta ja siihen liittyviä perinteitä.

Yksi näistä hienoista perinteistä on itsenäisyyspäivä. Kuudes joulukuuta on meidän kaikkien suomalaisten ja suomensukuisten yhteinen juhlapäivä. Toivotan kaikille ulkosuomalaisille ja suomensukuisille ympäri maailman oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

 

Tervehdys PDF-tiedostona (80 KB)