Suomen suurlähettiläs Ranskassa hakee keittiömestaria

Suomen Pariisin-suurlähetystö etsii keittiömestaria määräaikaiseen työsuhteeseen (18 kk) huhtikuusta 2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävään haetaan alan ammattilaista, joka oman työnsä kautta tekee tunnetuksi suomalaista ruokakulttuuria Pariisissa. Keittiömestarilla on merkittävä rooli Pariisin olympialaisiin ja paralympialaisiin liittyvissä suurlähetystön tilaisuuksissa kesällä 2024.

Keittiömestari suunnittelee ja toteuttaa korkeatasoisia edustustilaisuuksia suurlähetystön kansliassa ja suurlähettilään virka-asunnossa. Esimerkiksi aamiaisten, lounaiden, illallisten ja vastaanottojen suunnittelu sisältää myös kustannuslaskennan, ruokatarvikehankinnat sekä ilmasto- ja ympäristövastuullisuuden huomioon ottamisen, ml. lähiruoan ja kauden raaka-aineiden hyödyntämisen.

Keittiömestari tuottaa kokonaisvaltaisia elämyksiä suomalaisen ruokakulttuurin esittelemiseksi. Tämä tarkoittaa muun muassa erityisteemojen ideointia, ruoan koristelua ja siitä kertomista. Keittiömestari vastaa edellä luetelluista tehtäväkokonaisuuksista itsenäisesti. Lisäksi tehtävään kuuluu osallistuminen keittiön ja virka-asunnon laitteiden hankintaan ja kunnossapitoon.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää

  • alan koulutusta
  • aikaisempaa kokemusta vaativista kokin tehtävistä
  • mahdollisuutta joustavaan työskentelyyn tapahtumien aikataulujen mukaisesti
  • kokemusta ateriakokonaisuuksien suunnittelusta sekä isojen tilaisuuksien järjestämisestä
  • hyviä yhteistyötaitoja, joustavuutta ja oma-aloitteisuutta
  • hyvää paineensieto- ja organisointikykyä
  • hyvää englannin kielen taitoa

Tarjoamme näköalapaikan suomalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemiseen Ranskassa – maassa, jossa hyvä ruoka on jokapäiväisen elämän keskiössä. Pariisissa järjestetään kesällä 2024 olympialaiset ja paralympialaiset, joiden yhteydessä suurlähetystössä järjestettävissä tapahtumissa keittiömestari on keskeisessä roolissa.

Tehtävään valituksi tulevaan henkilöön sovelletaan asemamaasta palkatun työntekijän työehtoja ja Ranskan lainsäädäntöä. Koeaika on yksi kuukausi ja työaika on 35 tuntia viikossa.

Tarkempia tietoja tehtävästä ja työsuhteen ehdoista antaa hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Sari Lietsala (etunimi.sukunimi(a)gov.fi, puh. +33 1 44 18 19 34).

Vapaamuotoinen hakemus suomeksi tai englanniksi, ml. suosittelijat, palkkatoive ja ansioluettelo pyydetään lähettämään viimeistään 27.3.2024 sähköpostiosoitteeseen sanomat.par(a)gov.fi. (avautuu uuteen ikkunaan) Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään: Keittiömestari/ravitsemis- ja taloudenhoitovastaava

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Tarkat tiedot turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyvät Suojelupoliisin verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Käsittelemme antamiasi henkilötietoja luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme ulkoministeriön kotisivuilla.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) 

Hakemalla tehtävään hyväksyt ulkoministeriön tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn (Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus EU 679/2016).