Suomen aukio Pariisissa – tervetuloa!

Suomen aukio Pariisissa – tervetuloa!

Suomen suurlähetystö sijaitsee Pariisin arvokkaassa 7. kaupunginosassa, Invalides-aukion laidalla osoitteessa Place de Finlande. Suurlähetystön edessä oleva aukio on omistettu Suomelle ja myös lähellä olevat bussipysäkit on nimetty Place de Finlanden mukaan. Nykyisin tiloissa toimii myös Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja Unescossa.

Suomen valtio hankki vuonna 1961 vielä suunnitteilla olevan talon kaksi kerrosta quai d’Orsayn ja rue Fabertin kulmasta. Edellinen kanslia oli jäänyt pieneksi ja tilaan oli tarkoitus rakentaa kanslia ja suurlähettilään virka-asunto.  

Rakennuksen edessä sijaitseva aukio ristittiin Place de Finlandeksi presidentti Urho Kekkosen valtiovierailun yhteydessä vuonna 1962. Suurlähetystö muutti tiloihin vuoden 1967 aikana.

Suurlähetystön tilat suunnitteli arkkitehti Veli Paatela ja sisustuksesta vastasivat Antti Nurmesniemi sekä Yrjö Randell. Tyypillinen pariisilaistalo on ranskalaisen arkkitehdin Jean Ginsbergin käsialaa.

Nykyisen sisustuksen on suunnitellut JKMM Architects(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lataa Place de Finlandin toimitiloista kertova esite (avautuu uuteen ikkunaan) (ranskaksi, pdf 2,7 MB)

Design ja taide

salle de réunion avec de la vaisselle sur la table.

 Suurlähetystön sisustus edustaa suomalaisen muotoilun parhaimmistoa.

Suomi-designin ikonit Alvar Aallosta Ilmari Tapiovaaraan näkyvät sisustuksessa sulassa sovussa nuoren polven suunnittelijoiden kanssa. Kokonaisuudesta heijastuu selkeä ja luonnonläheinen tunnelma, joka tekee kunniaa suomalaiselle kulttuurille.

Lataa lisätietoja esineistöstä (avautuu uuteen ikkunaan) (ranskaksi, pdf 450 KB)