Suomen aukio Pariisissa – tervetuloa!

Suomen aukio Pariisissa – tervetuloa!

Suomalainen diplomatia Pariisin sydämessä

Suurlähetystön portaiikko ja kultaiset valaisimet

Suomen suurlähetystö sijaitsee Pariisin arvokkaassa 7. kaupunginosassa, Invalides-aukion laidalla, osoitteessa Place de Finlande. Suurlähetystön edessä oleva aukio on omistettu Suomelle ja myös lähellä olevat bussipysäkit on vihitty Place de Finlanden mukaan. Nykyisin tiloissa on myös Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja Unescossa.

Suomen valtio hankki vuonna 1961 vielä suunnitteilla olevan talon kaksi kerrosta quai d’Orsayn ja rue Fabertin kulmasta. Edellinen kanslia oli jäänyt pieneksi ja tilaan oli tarkoitus rakentaa kanslia ja suurlähettilään virka-asunto.  

Pariisin kaupungin kunnianosoituksena talon edessä sijaitseva aukio ristittiin Place de Finlandeksi presidentti Urho Kekkosen virallisen vierailun yhteydessä vuonna 1962. Suurlähetystö muutti sisään vuoden 1967 aikana.

Suurlähetystön tilat suunnitteli arkkitehti Veli Paatela ja sisustuksesta vastasivat Antti Nirmesniemi sekä Yrjö Randell. Tyypillinen pariisilaistalo on ranskalaisen arkkitehdin Jean Ginsbergin käsialaa.

Nykyisen sisustuksen on suunnitellut JKMM ArchitectsLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Lataa Place de Finlandin toimitiloista kertova esite(avautuu uuteen ikkunaan) (ranskaksi, pdf 2,7 MB)

Design & taide

salle de réunion avec de la vaisselle sur la table.

 Suurlähetystön sisustus edustaa suomalaisen muotoilun parhaimmistoa. Muotoilumme ikonit, kuten Alvar Aalto ja Ilmari Tapiovaara, ovat sulassa sovussa nuoren polven suunnittelijoiden kanssa. Kokonaisuudesta heijastuu selkeä ja luonnonläheinen tunnelma, joka luo kunniaa suomalaiselle kulttuurille.

Lataa lisätietoja esineistöstä(avautuu uuteen ikkunaan) (ranskaksi pdf 450 KB)