Suurlähettiläs Teemu Tannerin terveiset suomalaisille Ranskassa

Suurlähettiläs Teemu Tannerin terveiset suomalaisille Ranskassa

Suurlähettiläs Teemu Tannerin kuva
Suurlähettiläs Teemu Tanner, kuva: Pia Setälä

Hyvät suomalaiset Ranskassa,

Lämpimät terveiset Suomen suurlähetystöstä Pariisista. Elämme nyt kaikki poikkeuksellisia aikoja koronavirusepidemian takia. Me kaikki voimme myös osaltamme vaikuttaa tilanteen kehitykseen omalla käyttäytymisellämme ja toiminnallamme.

Suomen suurlähetystössä teemme parhaamme suomalaisten avustamiseksi myös poikkeustilanteissa. Konsulaattimme on saanut erittäin paljon yhteydenottoja Ranskassa matkailevilta ja oleskelevilta suomalaisilta koskien muun muassa Suomeen paluuta. Konsulaatti palveleekin tällä hetkellä muissa asioissa vain kiireellisissä tapauksissa ja ajanvarauksella. Toivottavasti ymmärrätte tilanteen.

Suurlähetystön puolella henkilökuntamme on siirtynyt pääosin etätyöskentelyyn, mutta jatkamme työntekoa mahdollisimman normaalisti.

Ranskan viranomaiset ovat ottaneet käyttöön kattavia liikkumisrajoituksia ja antaneet ohjeita poikkeustilanteessa toimimiseen. Toivon, että kaikki Ranskassa asuvat ja oleskelevat suomalaiset noudattavat näitä viranomaisten ohjeita, jotta pääsemme kriisistä yli mahdollisimman hyvin.

Tilanne kehittyy nopeasti, joten jokaisen on tärkeää seurata paikallisten viranomaisten viestintää. Olemme koonneet tietolähteitä ja ohjeita myös suurlähetystön verkkosivuille. Viestimme sekä Ranskan tilanteesta että Suomen viranomaisten päätöksistä ja ohjeista myös sosiaalisen median kanavillamme. Kaikki lisätiedot löydätte suurlähetystön verkkosivuilta finlande.fr.

Terveys on tärkein pääomamme. Poikkeustilanteissa sen vaalimisessa on solidaarisuudella aivan erityinen rooli. Arvostan kovasti, että Ranskan eri alueilla asuvat suomalaiset pitävät yhtä ja auttavat näin toisiaan tässä erityisessä tilanteessa.

 

Parhain terveisin,

Teemu Tanner
Suomen suurlähettiläs