angle-left Utrikesministeriet på Educa-mässan tillsammans med Europainformationen

Utrikesministeriet på Educa-mässan tillsammans med Europainformationen

Utrikesministeriet deltar i utbildningssektorns mässa Educa i Helsingfors den 25–26 januari i mässcentret. I monter 6n50 hittar du information, debatter och publikationer om EU och om global utveckling.

Från utrikesministeriet deltar både Europainformationen och utvecklingskommunikationen med material som är riktat till skolorna, till exempel den alltid lika populära Europakartan och EU-bokmärket. Du kan också plocka med dig nya Agenda 2030-affischer om de globala målen för hållbar utveckling.

I år kan våra besökare låna ett par VR-glasögon och titta in i flyktinglägret Dadaab i Kenya. Videon Livet i flyktinglägret handlar om en familj, som bor i lägret.

 Du kan också bekanta dig med Europainformationens senaste videoprojekt en vanlig dag i Jusus och Krebis liv. På videon Jusu och Krebi upptäcker att man kan ha nytta av EU, flera gånger per dag.

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen besöker mässan och intervjuas i montern på fredagen kl. 11. Ministerns och våra övriga gästers intervjuer kan du också se på utrikesministeriets Facebook-konto.