Pääministeri Marin vierailulle Viroon

Pääministeri Marin vierailulle Viroon

Pääministeri Sanna Marin tekee pääministerikautensa ensimmäisen vierailun Ruotsiin keskiviikkona 8. tammikuuta ja Viroon perjantaina 10. tammikuuta. Tallinnassa Marin tapaa pääministeri Jüri Rataksen ja presidentti Kersti Kaljulaidin.

Pääministeri Sanna Marin, kuva: VNK.

Tapaamisissa pääministerit keskustelevat maiden kahdenvälisistä suhteista ja Itämeren aluetta koskevista asioista esimerkiksi ympäristönsuojelun alalla, Euroopan turvallisuudesta ja ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Monenväliset asiat ovat esillä myös siinä valossa, että Viro on YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuva jäsen kaudella 2020-2021.

Pääministeri Marin tapaa 8.1.2020 Ruotsin Harpsundissa pääministeri Stefan Löfvenin.

Kummankin pääministerin kanssa keskustellaan myös yksityiskohtaisemmin EU-asioista kuten EU:n ilmastotavoitteissa edistymisestä, monivuotisista rahoituskehyksistä sekä unionin laajentumisesta.

Tallinnassa vierailun päätteeksi pääministeri Marin tekee kohteliaisuuskäynnin presidentti Kersti Kaljulaidin luokse.

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto, p. 050 468 5949, kansainvälisten asioiden erityisavustaja Lauri Voionmaa, p. 050 421 0422 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 536 4821, valtioneuvoston kanslia