Eskolan juoksun reitti muuttuu: lähtö Narvan raatihuoneentorilta

Hankalien keliolosuhteiden takia Eskolan juoksun lähtöpiste vaihtuu: juoksu starttaa Narvan raatihuoneentorilta lauantaina 19.1 klo 10. Suomalaisen kapteenin Anto Eskolan kunniaksi tehtävä juoksu kulkee historiallisen reitin loppuosaa pitkin. Alkupäähän, Utrian rantaan ja Narvan maantielle ei kuitenkaan voida turvallisuussyistä mennä.

Juoksu starttaa kello 10.00 Narvan raatihuoneentorilta ja etenee kevyen liikenteen väylää Narva-Jõesuuhun kohti Riigikülaa ja tulee samaa reittiä takaisin.

Eskolan juoksun uusi reitti.

”Tietysti on harmillista, ettei voida juosta koko samaa matkaa, mutta ymmärrän oikein hyvin nykyajan turvallisuusmääräykset. Sodan oloissa ja 100 vuotta sitten turvallisuuden käsite oli toisenlainen kuin nyt. Nyt elämme onneksi vapaassa maassa, jossa viranomaisten tehtävä on varmistaa kansalaisten turvallisuus. Siitä pitää pelkästään olla iloinen”, toteaa yksi juoksun järjestäjä, lehdistöneuvos Hannele Valkeeniemi Suomen suurlähetystöstä.

Päätös reitin muuttamisesta tehtiin perjantaina. Jokainen juoksija saa tiedon henkilökohtaisesti.

Utrian maihinnousu alkoi 100 vuotta sitten 17. tammikuuta. Noin tuhannesta sotilaasta 600 oli suomalaisia ja 400 virolaisia. Anto Eskolan johtaman komppanian tempaus oli varsin uhkarohkea juoksumarssi Narvajoen vartta 8 kilometrin päässä sijainneesta Riigikülasta suoraan Narvan raatihuoneelle, jonne saavuttiin 18. tammikuuta 1919 klo 17.20. Kohta tueksi saapui jo vapaajoukon 2. komppania. Seuraavana päivänä Narva saatiin vapautettua.

Eskolan juoksun uusi reitti:https://bit.ly/2CskQBr(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätiedot:

Hannele Valkeeniemi Suomen suurlähetystö, [email protected], +372 5118548

Aet Kiisla, Gurmeejooksud MTÜ,  [email protected]

Anton Pratkunas, Narva-Jõesuun kaupunginhallitus, [email protected]