Apurahoja suomalais-virolaiseen yhteistyöhön!

Vuoden 2020 alussa on jälleen käynnissä apurahahaku suomalais-virolaisiin kulttuuri- ja muihin yhteistyöhankkeisiin. Jokaisella tukijalla on hieman eri lähtökohta tai painotus, joten kannattaa katsoa, mikä on omalle idealle paras vaihtoehto.

  1. Suomalais-virolainen kulttuurisäätiö
    Hakuaika 20.1.2020–29.2.2020
    Säätiön tarkoituksena on edistää Suomen ja Viron välistä kulttuuri- ja taidealojen yhteistyötä, molemminpuolista kielitaitoa sekä kulttuuriin liittyvää taloudellista toimintaa. Säätiö myöntää apurahoja Suomen ja Viron väliseen taide- ja kulttuuriyhteistyöhön. Apurahoja voidaan myöntää yksityishenkilölle, työryhmälle tai yhteisölle, joka edistää Suomen ja Viron välistä kulttuuriyhteistyötä. Hankkeen vaikutus tulee ulottua myös Suomen ja Viron rajojen ulkopuolelle. Vapaamuotoiset apurahahakemukset tulee lähettää määräaikaan mennessä sähköpostiosoitteeseen [email protected] .

    Lisätietoja: https://suvi-saatio.fi/saatio.php(Linkki toiselle web-sivustolle.)
  2. Suomen suurlähetystön maakuvatuki
    Hakuaika 23.1.-23.2.2020

    Lähetystö myöntää pienimuotoista kulttuuri- ja maakuvatyötukea suomalaista kulttuuria ja ilmiöitä esittelevään toimintaan Virossa.  Lähetystö tukee ensisijaisesti ei-kaupallisia tapahtumia. Tukea voivat hakea sekä suomalaiset että virolaiset toimijat. Hakuaikaa on 23.2.2020 asti.
    Lisätietoja: 
    https://bit.ly/2TTrIlM(Linkki toiselle web-sivustolle.)
  3. Kordelinin säätiön Viron rahasto
    Hakuaika 1.-31.1.2020
    Säätiö tukee Virossa tehtävää viron ja toisten suomalais-ugrilaisten kielien tutkimustyötä sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä viroksi.
     
    Lisätietoja: https://kordelin.fi/apurahat(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lisäksi ympäri vuoden:
Suomen Viron-instituutti edistää suomalaisten taiteilijoiden liikkuvuutta Virossa ja Baltiassa TelepArt-ohjelman avulla. Ohjelman kautta voi anoa tukea matkakustannuksien kattamiseen.

Lisätietoja: https://finst.ee/fi/ohjelmat/telepart/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suomalais-virolaista kulttuurivaihtoa ja yhteistyötä tukee myös Eesti Kultuurikapital sekä laajempaa pohjoismais-balttilaista yhteistyötä Pohjoismaiden ministerineuvosto.
Lisätietoja:  https://www.kulka.ee/(Linkki toiselle web-sivustolle.)  sekä https://www.norden.ee/en/regional-cooperation/support(Linkki toiselle web-sivustolle.)