Nya tjänstemän på Ambassaden

Agusti har hämtat med sig nya tjänstemän på Finlands Ambassad i Madrid. Ministerråd Liisa Maunula här börjat sitt arbete som Ambassadens tvåa, konsul Eeva Helminen som ledare för Spaniens konsulära team och Josefina Bengts som ansvarig för administrativa ärenden. Alla tre är eniga över att Madrid verkar som en vacker, vänlig och dynamisk stad.

Josefina Bengts, Liisa Maunula, Eeva Helminen

Liisa kom till Madrid från Helsingfors där hon ledde Sydamerika-teamet på utrikesministeriets enhet för Latinamerika och Karibien. Latinamerika och det spanska språket är henne bekanta också från åren hon tjänade på Finlands Ambassad i Chile och Nicaragua. För övrigt har hon under årens lopp varit utnämd i Turkiet och Mellanöstern. På utrikesministeriet har hon fördjupat sin erfarenhet bl.a. inom vapentillsyn- och protokolavdelningen, samt handelspolitiska ärenden. Liisa är glad över att nu ha tillfälle att följa med inrikes- och utrikespolitiken i ett stort EU-land. Spanien har fascinerat henne sedan 80-talet. Tack vare sina studier i statsvetenskap samt sitt personliga intresse i det spanska språket och konstvärlden.

 

Eeva hvår nya konsul ar tjänat länge inom utrikesministeriet. Hennes erfarenhet utomlands består framför allt om Latinamerika. Hon har arbetat i Caracas, Venezuela, och i Managua, Nicaragua, en par gånger t.o.m. Dessutom har hon varit utnämnd i Europa inom konsulära affärer. Eeva har grundlig erfarenhet, speciellt inom konsulära ärenden samt medborgar rådgivning. Därför ser hon också väldigt fram emot sitt nya arbete som konsul och ledare av konsulära teamet i Finlands livligaste konsulära beskickning.

 

Josefina har varit i utrikesministeriets tjänst sedan 2016 och kommer till Madrid från Teheran, Iran, sin första utnämning utomlands.  Det spanska språket är bekant för Josefina, då hon bott tidigare i Ecuador och Meksiko. Madrid kändes trivsamt från första början och det nya arbetet inom administrativa ärenden på Ambassaden i Madrid intressant. Josefina medger att hon ser väldigt fram emot att lära känna Spanien och dess mångsidiga kultur bättre.