Taiteilija Kim Simonssonin teoksia esillä Suomen Madridin-instuutin galleriassa

Suomalaisen kuvataiteilijan Kim Simonssonin näyttely Moss People avautui Suomen Madridin kulttuuri-instituutissa 5.3. Näyttely on osa espanjankielisen maailman tärkeimpiin kuuluvan ARCO Madridin kuvataidemessujen oheisohjelmia. Instituutin näyttelyn järjestävät Galerie Forsblom ja Suomen Madridin-instituutti. Suomen suurlähetystö tuki avajaisjärjestelyjä. Teokset ovat esillä instituutin galleriassa 19.4. asti.

 

Kuvataitelija Kim Simonsson luo tulevaisuuteen sijoittuvan maailman, jossa metsiä asuttavat vihreät, sammalpeitteiset hahmot. Lapsen kokoiset keraamiset veistokset välittävät tunteen, että jotain sadunomaista ja odottamatonta voi tapahtua.

Herkät teokset ammentavat inspiraatiota pohjoismaisesta tarinankerrontaperinteestä, luonnosta ja ympäristöarvoista. Klassinen kuvanveisto yhdistyy tietokonepeleihin, populaarikulttuuriin ja japanilaiseen mangaan. Teosten rakenteet koostuvat keramiikasta, lasikuidusta ja pinta heleän vihreästä nylonkuidusta.

Instituutissa avautuneen näyttelyn avasivat instituutin johtaja Susana Nevado, suurlähettiläs Sari Rautio, Galerie Forsblomin johtaja Ilkka Tikkanen ja Kim Simonsson.

Näyttely käy dialogia ARCO Madridin kanssa

Näyttely avautui Madridin vilkkaalla visuaalisten taiteiden viikolla samaan aikaan ARCO Madridin kansainvälisten kuvataiteen messujen kanssa. Kuten aiemmin, myös tänä vuonna Kim Simonssonin teoksia voi ihailla ARCO:n taidemessuilla Galerie Forsblomin osastolla.

Instituutin galleriassa esillä oleva näyttely on Simonssonin ensimmäinen yksityisnäyttely Madridissa.

Kuvataitelija Kim Simonsson valmistui Taideteollisen korkeakoulun keramiikkalinjalta vuonna 2000. Suomessa Fiskarsissa asuva taitelija valittiin vuonna 2004 Vuoden Nuoreksi Taiteilijaksi. Hänen ainutlaatuisia hahmojaan on ollut esillä suomalaisissa ja ulkomaisissa taidekeskuksissa ja museoissa mm. Yhdysvalloissa, Kiinassa, Ranskassa, Belgiassa, Saksassa ja Ruotsissa.

Simonssonin teoksia on mm. Suomen nykytaiteen museon Kiasman, Espoon modernin taiteen museon sekä Lontoossa sijaitsevan Victoria and Albert -museon kokoelmissa.

https://madrid.fi/kim-simonssonin-sammalhahmoja-esille-instituuttiin/(Linkki toiselle web-sivustolle.)