Suomen europarlamenttivaalit kiinnostivat aiempaa enemmän Espanjassa

Suomen europarlamenttivaalit kiinnostivat aiempaa enemmän Espanjassa

Kaikkiaan 1571 äänestäjää kävi vaaliuurnilla Suomen europarlamenttivaalien ennakkoäänestyksessä Espanjassa 15.-18.5.2019. Vastaava äänimäärä oli vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa 1051.

Äänestyslippua leimataan Teneriffan Puerto de la Cruzissa Suomi-kerholla toimitetussa ennakkoäänestyksessä

Espanjan seitsemästä ennakkoäänestyspaikasta äänestettiin eniten Fuengirolassa, jossa jätettiin yhteensä 893 ääntä, sekä Torreviejassa, jossa äänimäärä oli 290.

Muissa Manner-Espanjan ennakkoäänestyspaikoissa äänestäjämäärät olivat: Barcelona 126 ja Madrid 118.  

Kanariansaarilla Gran Canarian Las Palmasissa annettiin 67 ja Teneriffan Puerto de la Cruzissa 48 ääntä. Palma de Mallorcalla kävi äänestämässä 29 henkilöä.

Suurlähetystö koordinoi Espanjassa järjestettävien europarlamenttivaalien ennakkoäänestyksen yhteistyössä alaistensa kunniakonsulaattien kanssa. Edustusto esittää jälleen lämpimät kiitoksensa mukana olleille lukuisille ulkosuomalaisille vaalitoimitsijoille, jotka ovat osaltaan vastanneet vaalitoimituksen sujuvuudesta ennakkoäänestyspaikoilla.

Euroopan parlamentti on yksi Euroopan unionin lainsäädäntöelimistä. EU-kansalaiset valitsevat sen jäsenet kussakin jäsenvaltiossa joka viides vuosi järjestettävillä suorilla vaaleilla.

Euroopan parlamentin jäsenten maksimimäärä on 751. Kullakin jäsenvaltiolla voi olla enintään 96, mutta vähintään 6 jäsentä. Suomesta valittavien jäsenten määrä on näissä vaaleissa 13. Jos Yhdistynyt Kuningaskunta kuitenkin eroaa EU:sta vaalikauden aikana, saa Suomi siinä tapauksessa 14. jäsenen nyt käytävien vaalien tuloksen perusteella.

ennakkoäänestys
europarlamenttivaalit
äänestykset