Var ansöker man om visum i Algeriet?

Visumansökningar till Finland sköts i Algeriet av en extern tjänsteleverantör, VFS Globals viseringscenter. Avsikten är att underlätta Schengenansökningarna. Man bokar en tid i förväg för att lämna in sin ansökan. Själva ansökan kan göras på nätet och den sökande kan be att få sitt pass returnerat med kurir till valfri adress i Algeriet.

På viseringscentrets webbplats(layout.types.url.description) (Öppnar nytt fönster) hittar man centrets adress, öppethållningstider, telefonnummer, prislista och mera information om Schengenvisum. Visumansökan måste lämnas in personligen och vid samma tillfälle avläses biometriska kännetecken. Viseringscentret tar en serviceavgift för varje ansökan.

Boka tid för att lämna in visumansökan på webbplatsen(layout.types.url.description) (Öppnar nytt fönster), eller per e-post [email protected] eller ring +213 21 99 88 36. Viseringscentret betjänar söndagar-torsdagar klockan 09:00-16:00 på franska, engelska och arabiska.

Det är Finlands ambassad i Alger som beslutar om visum beviljas eller inte.

Enligt artikel 5 i Schengens visumregelverk ska en sökande anhålla om visum av det medlemslands beskickning, dit den sökande de facto tänker resa.