Mistä haet viisumia Algeriassa?

Algeriassa Suomi on ulkoistanut viisumihakemusten vastaanoton VFS Globalin ylläpitämään viisumikeskukseen. Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Schengen-viisumin hakemista. Ajan viisumihakemuksen jättämiseksi voi varata etukäteen, hakemus voidaan täyttää online-palvelussa ja hakija voi pyytää passin palauttamista haluamaansa osoitteeseen Algeriassa kuriirin välityksellä.​​​​​​​

Viisumikeskuksen verkkosivu on http://visa.finland.eu. Sivuilta löytyvät viisumikeskuksen osoitetiedot, keskuksen ja puhelinpalvelun aukioloajat, hinnasto sekä lisätietoa Schengen-viisumin hakemisesta. Viisumihakemus tulee aina jättää henkilökohtaisesti.

Ajan viisumihakemuksen jättämiseksi voi varata osoitteesta http://visa.finland.eu tai sähköpostitse [email protected] tai soittamalla puhelinpalveluun +213 41 98 55 06. Keskus palvelee ranskaksi, englanniksi ja arabiaksi sunnuntaista torstaihin klo 09.00-16.00. Myös Suomen Alger'n suurlähetystö ottaa viisumihakemuksia vastaan ainoastaan ajanvarauksella ja näitäkin aikoja voi varata yllämainittujen yhteystietojen kautta. Hakemuksia voi jättää sunnuntaista torstaihin klo 8:30 – 16:00.

Hakijan on aina jätettävä hakemus henkilökohtaisesti, jolloin otetaan myös biometriset tunnisteet. Viisumikeskus veloittaa jokaisesta hakemuksesta palvelumaksun.

Suomen Alger'n suurlähetystö käsittelee jatkossakin kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset.

Huom! Suomen suurlähetystö Alger'ssa on joutunut keskeyttämään toistaiseksi turistihakemusten vastaanottamisen 12.8.2018 lähtien.

Kaikki muut viisumihakemustyypit – viralliset vierailut, liikematkat, perheiden ja ystävien tapaamiset – käsitellään edelleen normaaliin tapaan.

Schengen viisumisäännöstön 5. artiklan mukaan hakijan tulee hakea viisumia sen jäsenvaltion edustustosta, jonne tosiasiallisesti on matkustamassa.