Mistä haet viisumia Algeriassa?

Algeriassa Suomi on ulkoistanut viisumihakemusten vastaanoton VFS Globalin palvelukeskukseen. Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Schengen-viisumin hakemista. Ajan viisumihakemuksen jättämiseksi voi varata etukäteen. Hakemus voidaan täyttää myös online-palvelussa ja hakija voi pyytää passin palauttamista kuriirin välityksellä haluamaansa osoitteeseen Algeriassa.

Palvelukeskuksen verkkosivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) löytyvät osoitetiedot, keskuksen ja puhelinpalvelun aukioloajat, hinnasto sekä lisätietoa Schengen-viisumin hakemisesta. Viisumihakemus tulee aina jättää henkilökohtaisesti, jolloin otetaan myös biometriset tunnisteet. Viisumikeskus veloittaa jokaisesta hakemuksesta palvelumaksun.

Ajan viisumihakemuksen jättämiseksi voi varata palvelukeskuksen verkkosivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) tai sähköpostitse [email protected] tai soittamalla puhelinpalveluun +213 41 98 55 06. Keskus palvelee ranskaksi, englanniksi ja arabiaksi sunnuntaista torstaihin klo 9–16.

Suomen Algerin-suurlähetystö käsittelee kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset.

Schengen viisumisäännöstön 5. artiklan mukaan hakijan tulee hakea viisumia sen jäsenvaltion edustustosta, jonne on tosiasiallisesti matkustamassa.