Mistä haet viisumia Algeriassa?

Algeriassa Suomi on ulkoistanut viisumihakemusten vastaanoton VFS Globalin palvelukeskukseen. Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Schengen-viisumin hakemista. Ajan viisumihakemuksen jättämiseksi voi varata etukäteen. Hakemus voidaan täyttää myös online-palvelussa ja hakija voi pyytää passin palauttamista kuriirin välityksellä haluamaansa osoitteeseen Algeriassa.

Palvelukeskuksen verkkosivuilta löytyvät osoitetiedot, keskuksen ja puhelinpalvelun aukioloajat, hinnasto sekä lisätietoa Schengen-viisumin hakemisesta. Viisumihakemus tulee aina jättää henkilökohtaisesti, jolloin otetaan myös biometriset tunnisteet. Viisumikeskus veloittaa jokaisesta hakemuksesta palvelumaksun.

Ajan viisumihakemuksen jättämiseksi voi varata palvelukeskuksen verkkosivuilta tai sähköpostitse [email protected] tai soittamalla puhelinpalveluun +213 41 98 55 06. Keskus palvelee ranskaksi, englanniksi ja arabiaksi sunnuntaista torstaihin klo 09.00-16.00.

Suomen Alger'n suurlähetystö ottaa viisumihakemuksia vastaan ainoastaan ajanvarauksella ja näitäkin aikoja voi varata yllämainittujen yhteystietojen kautta.

Suomen Alger'n suurlähetystö käsittelee kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset.

Schengen viisumisäännöstön 5. artiklan mukaan hakijan tulee hakea viisumia sen jäsenvaltion edustustosta, jonne on tosiasiallisesti matkustamassa.