Hyvä tietää

Asemapaikan sijainti

Algeria sijaitsee Pohjois-Afrikassa. Naapurivaltioita ovat
  • Marokko,
  • Mauritania 
  • Mali
  • Niger
  • Libya
  • Tunisia

Asuminen, asunnot

Algeriassa on saatavan länsimaiset standardit täyttäviä asuntoja, mutta asuntojen vuokrataso ulkomaalaisille on hyvin korkea. Monet ulkomaalaiset asuvat erillisissä omakotitaloissa, joihin kuuluu usein pieni puutarha. Keskustan alueen ulkopuolella asuttaessa monissa taloissa on yövartiointi.

Autot

Algerin kaupungissa on metro, raitiovaunu- ja bussiliikennettä. Käytännössä monilla alueilla liikkuminen edellyttää taksin käyttöä. Taksin käyttö on varsin edullista.

Ilmasto

Algeria sijaitsee samalla leveysasteella Malagan kanssa. Talviseen aikaan Algeria on kuitenkin varsin altis Atlantilta tuleville matalapaineille, minkä takia talvisin saattaa olla jopa kylmempää ja sateisempaa kuin Etelä-Espanjassa. Kesät puolestaan voivat olla hyvinkin kuumia eteläisten ilmavirtausten ja Saharasta tulevan mannermaisen korkeapaineet asettuessa Algerian ylle. Kevät sää on usein varsin epävakaa. Sen sijaan syksyt ovat ilmaston kannalta myönteisiä, koska lämpimiä säitä riittää usein lokakuun loppuun saakka.

Joukkoliikenne

Taksi on ulkomaalaisen kannalta kätevin tapa liikkua Algerissa. Algerissa on myös metro, rautatie ja bussiliikennettä, mutta niiden käyttö ei ole usein mahdollista.

Juomarahat

Ravintoloissa on tapana antaa juomarahaa. Myös taksikyydistä annettu maksu usein pyöristetään. Sen sijaan julkisen vallan edustajille ei ole syytä antaa juomarahaa.

Jätehuolto

Algerin kaupungissa jätehuolto toimii säännöllisesti. Talousjätteet kerätään talojen edestä joka yö.

Kodinhoitoapu

Kodinhoitoapua on saatavana, mutta sen taso saattaa vaihdella. Normaali siivoojan päiväpalkka on ulkomaalaisten palveluksessa on noin 15 - 20 euroa päivässä.

Koulut ja opiskelu

Algeriassa on ulkomaalaisille lapsille vain ranskankielisiä kouluja. Ranskan suurlähetystön ylläpitämään kouluun saattaa kuitenkin olla vaikea päästä. Englanninkielisiä kouluja ei ole toistaiseksi.

Käymälät

Ravintoloiden ja kahviloiden yhteydessä on käymälöitä, joita myös ulkomaalaiset voivat käyttää.

Lapset

Pienille lapsille Algerissa on lasten tarhoja ja pienten lasten kanssa Algerissa asuminen on mahdollista etenkin, jos asuu omakotitalossa. Sen sijaan teini-ikäisille lapsille vapaa-ajan toimintamahdollisuudet ovat rajoitetut.

Liikennekäyttäytyminen

Algeriassa on eteläinen liikennekulttuuri, minkä takia varovaisuus ja kärsivällisyys ovat valttia. Liikenne on ajoittain äärimmäisen ruuhkainen, koska esimerkiksi Algerin kaupungin katuinfrastruktuuri on riittämätön autokannan kokoon nähden.

Majoitus

Algeriassa on länsimaiset standardit täyttäviä hotelleita, vaikka maassa ei toistaiseksi ole ollut mahdollista perustaa kansainvälisten ketjujen suoraan hallinnoimia hotelleja. Länsimaisen turismin puute ja rajoitettu kilpailu vaikuttaa myös yleiseen palvelutasoon.

Mitat ja painot

Algeriassa ovat voimassa samat mitat ja painot kuin Ranskassa. Sähköpistokkeet ovat saman eurooppalaisen standardin mukaisia kuin Suomessa. Sähkövirran epätasaisuuden takia elektronisten laitteiden kanssa suositellaan käytettäväksi virrantasaajaa.

Hyvä tietää