Nyheter om coronasituationen i Algeriet

Finlands ambassad i Algeriet tillsammans med utrikesministeriet följer noggrant hur situationen med coronaviruset utvecklas. Innan du reser ska du alltid kontrollera de aktuella inresebestämmelserna med ditt flygbolag och destinationslandets myndigheter, till exempel landets närmaste ambassad.

Hälsovård

  • Användning av andningsskydd rekommenderas på allmänna inomhusområden och i kollektivtrafik.
  • Coronatest som tagits i Algeriet analyseras i Institut Pasteur i Alger samt i 32 regionala laboratorier som har PCR-beredskap.
  • Enligt algeriska hälsovårdsmyndigheter har landet 82 716 patientplatser på sjukhus och av dessa kan 60 % användas för att vårda coronapatienter. Det finns 5787 respiratorer i landet och 64 ambulanser med respirator.
  • Som alltid är det skäl att resenärer har täckande försäkring som är i kraft under hela resan, och som omfattar vård och eventuell hemresekostnad. Kontakta ditt försäkringsbolag och kontrollera din försäkring.

Reseanmälan

Det lönar sig alltid att göra en reseanmälan, så att UM får veta var du befinner dig och kan kontakta dig under resan. Reseanmälan kan också göras när du redan är utomlands.

Om du har gjort en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.) och din vistelse utomlands drar ut på tiden ska du ändra slutdatumet för din reseanmälan. Då får vi veta att du fortfarande är utomlands och kan skicka dig både meddelanden och förfrågningar. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du själv ändra din reseanmälan. Om du inte är registrerad, gör en ny reseanmälan.

Om du inte har något slutdatum i din reseanmälan eller om du återvänder tidigare ska du radera din reseanmälan. Då får vi veta att du inte längre befinner dig utomlands och skickar dig inga fler förfrågningar och meddelanden. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du själv ändra din reseanmälan. Om du inte har registrerat dig kan du skicka en begäran om att radera din reseanmälan per e-post till [email protected].

Hur man förlänger visum eller uppehållstillstånd

För att förlänga visum eller uppehållstillstånd ska man kontakta tillståndsbyrån på sin ort (Bureau de la Circulation des Étrangers de la Wilaya).

Länkar

Beskickningens webbplats

Lokalmyndigheternas meddelanden och resebegränsningar(Länk till en annan webbplats.)