Suomi on ulkoistanut  viisumihakemusten vastaanoton 27.07.2017 alkaen VFS Globalin ylläpitämään viisumikeskukseen. Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Schengen-viisumin hakemista. Ajan viisumihakemuksen jättämiseksi voi varata etukäteen, hakemus voidaan täyttää online-palvelussa ja hakija voi pyytää passin palauttamista haluamaansa osoitteeseen Algeriassa kuriirin välityksellä.

Suomi rajoittaa toistaiseksi Algeriassa VFS Globalin ylläpitämään viisumikeskuksessa vastaanotettujen Suomen Schengen-viisumihakemusten määrän kymmeneen (10) hakemukseen päivässä. Hakemuksen voi jättää ainoastaan ajanvarauksella. Ajan viisumihakemuksen jättämiseksi voi varata osoitteesta http://visa.finland.eu(Linkki toiselle web-sivustolle.) tai sähköpostitse [email protected] tai soittamalla puhelinpalveluun +213 41 98 55 06. Keskus palvelee ranskaksi, englanniksi ja arabiaksi sunnuntaista torstaihin klo 09.00-16.00. Myös Suomen Algerin suurlähetystö ottaa viisumihakemuksia vastaan ainoastaan ajanvarauksella ja näitäkin aikoja voi varata yllämainittujen yhteystietojen kautta. Hakemuksia voi jättää sunnuntaista torstaihin klo 8:30 – 16:00.

Hakijan on aina jätettävä hakemus henkilökohtaisesti, jolloin häneltä otetaan myös biometriset tunnisteet. Viisumikeskus veloittaa jokaisesta hakemuksesta palvelumaksun.

Suomen Algerin suurlähetystö käsittelee jatkossakin kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset.