Tour de France -etapperna i Danmark påverkar trafiken och ambassadens öppettider under vecka 26

Cykelsportens legendariska tävling Tour de France startar i Köpenhamn den 1 juli 2022. Arrangemanget förväntas ha stor påverkan på trafiken i Köpenhamn och de andra områdena längs tävlingssträckan. T.ex. Stora Bältbron stängs helt för trafik på lördag 2.7. kl. 13-18. Resenärer bör vara beredda på ändrade resvägar och längre restider under hela vecka 26. Ambassaden är stängd för besök onsdag 29.6. - fredag 1.7.2022 på grund av den kraftigt försämrade framkomligheten.

Starten av Tour de France är det största sportsevenmanget någonsin som anordnats i Danmark. Över 900 000 åskådare förväntas följa tävlingen på plats längs de tre etapperna. 

Etapperna i Danmark är: Köpenhamn(Länk till en annan webbplats.) (fre 1.7.), Roskilde-Nyborg(Länk till en annan webbplats.) (lör 2.7.) och Vejle-Sønderborg(Länk till en annan webbplats.) (sön 3.7.).

Resenärer bör vara beredda på trafikförändringar och längre restider under hela vecka 26. Planera din resa i förväg med Rejseplanen(Länk till en annan webbplats.)-appen eller på Transporttiltouren.dk.(Länk till en annan webbplats.)

På Trafikinfo.dk(Länk till en annan webbplats.) finns aktuell information om trafikläget i hela landet. 

Information om Tour-etappen i Köpenhamn  

Köpenhamn 1.7.

Den 1. etappens(Länk till en annan webbplats.) Tour-sträcka leder till kraftigt begränsad framkomlighet både i innerstan och i andra områden längs tävlingssträckan. Mer information finns i den denna interaktiva karta.(Länk till en annan webbplats.)

Rekommendationen är att ta sig fram till fots eller med kollektivtrafiken (regionaltåg, S-tåg, metro). Busslinjerna har omdirigerats och kör utanför tävlingsområdet. Det är inte möjligt att cykla i närheten av eller inom tävlingsområdet. 

Restriktionerna för biltrafik och parkering träder i kraft i Köpenhamn redan på måndag 27.6. kl. 20. De gäller fram till lördag 2.7. kl. 16. 

OBS: På grund av den kraftigt begränsade framkomligheten är ambassaden stängd för besök mellan onsdag 29.6. och fredag 1.7.2022. 

Konsulatets telefontjänst håller öppet som vanligt på vardagar kl. 10-12, tel. +45 33 13 42 14. Du når oss även på [email protected]