Korkeakouluharjoittelussa Kööpenhaminassa

Suurlähetystön korkeakouluharjoittelijoina ovat syksyllä olleet Miina Söderholm ja Juha Hänninen.

Juha ja Miina: Tarttukaa rohkeasti mahdollisuuteen kasvattaa ammattitaitoa ulkomailla".

Juhan kertomus harjoittelusta:

Osallistuin syksyllä 2017 kansainväliselle opiskelijaviikolle Saksan Heidelbergin SRH-yliopistolla. Suoritin Euroopan unionin talouteen liittyvän kurssin. Tämän kokemuksen myötä minulle oli selvää, että haluan suorittaa harjoittelujakson ulkomailla.

Minua on kiinnostanut erityisesti Suomen sisä- ja ulkoturvallisuuteen liittyvät asiat. Ystäväni vinkistä päätin hakea Kööpenhaminan Suomen-suurlähetystöön, jonne tulin valituksi.

Olen toiminut konsulipalvelutehtävissä, jossa olen käsitellyt passi- ja oleskelulupa hakemuksia. Vastaan myös kansalaisilta tuleviin kysymyksiin niin puhelimitse, kuin sähköpostitse.

Harjoitteluni pituus on 5 kuukautta. Työni on sopivan hektistä ja monipuolista. Työyhteisö on loistava. Olen saanut todella hyvän perehdytyksen työtehtäviini ja mikä parasta olen oppinut todella nopeasti eri tietojärjestelmien käytön. Minusta tuntuu, että olisin ollut aina osa tätä työyhteisöä.

En ollut koskaan aiemmin käynyt Tanskassa. Pakkasin tarpeelliset tavarat autooni ja ajoin Ruotsin läpi kauniiseen Kööpenhaminaan kesähelteen paahteessa. Kaupunki on erittäin kansainvälinen, viihtyisä ja se oli helppo tuntea kodikseen heti alusta saakka. Kööpenhamina on pyöräilijän unelma. Suurlähetystön sinivalkoisesta Joposta onkin tullut tuttu näky kaupungilla ; )

Suosittelen kansainvälistä harjoittelua ammattitaidon kasvattamiseen. Näitä kokemuksia ei voi korvata kirjoja lukemalla. Näitä kokemuksia muistellaan kiikkustuolissa.

- Juha Hänninen

Miinan kuvaus harjoittelujaksosta

Olen ollut korkeakouluharjoittelijana täällä Kööpenhaminan-suurlähetystössä kohta 3 kuukautta. Aika on mennyt ihan liian nopeasti ja ensi viikolla on ikävä kyllä jo viimeiset työpäivät.

Harjoittelu on ollut todella mielenkiintoinen, olen saanut vaihtelevia työtehtäviä ja oppinut paljon! Pääasialliset työtehtäväni ovat olleet raportointi, tiedonhaku sekä viestinnälliset tehtävät.

Olen tämän lisäksi osallistunut kokouksiin ja seminaareihin sekä ollut mukana järjestämässä suurlähetystön tapahtumia. Kaikki päivät ovat erilaisia ja tylsiä hetkiä ei ole.  On ihanaa tehdä työtä, jossa oikeasti tuntee oppivansa jotain!

Kiinnostavan harjoittelun ohella isona plussana on ollut mahtavat työkaverit ja tämä kaupunki! Olen ensimmäistä kertaa Kööpenhaminassa ja kolmessa kuukaudessa tästä on kyllä tullut uusi suosikki.

Harjoittelun alussa työkaverit varoittelivat Kööpenhaminan säästä, että syksy olisi tuulinen ja sateinen. Tämä syksy on kuitenkin ollut kaikkea muuta! Rigtig hygge!

Suosittelen ehdottomasti kaikkia jotka ovat kiinnostuneita työharjoittelusta suurlähetystössä hakemaan Kööpenhaminaan. Tämä on ollut mahtava kokemus, tak København!

- Miina Söderholm

Suurlähetystö somessa: