Jalkapallon EM-kisat Tanskassa

Jalkapallon EM-kisat Tanskassa

Suomen ja Tanskan maajoukkueiden välinen alkulohkon ottelu järjestetään Kööpenhaminassa lauantaina 12.6.2021. Kokoamme tähän uutiseen hyödyllistä tietoa otteluun ja maahantulosääntöihin liittyen. Tekstiä päivitetään säännöllisesti.

Uutinen päivitetty 4.5.2021

Minulla on lippu, pääsenkö katsomaan ottelua?

Tanskan hallituksen päätöksen mukaan Parkenin stadionille otetaan 15.900 katsojaa. Vielä ei ole tiedossa, kuinka paikat jaetaan kaikkien lipun ostaneiden kesken. 

Matkustusrajoitukset ja maahantulosäännöt riippuvat vallitsevasta koronatilanteesta. 

Matkustaminen – mitkä säännöt ovat voimassa kesäkuussa?

Tällä hetkellä Suomesta Tanskaan matkustavan tulee voida esittää perusteltu syy maahantulolle, sekä negatiivinen testitulos tai todistus jo sairastetusta koronainfektiosta. Lisäksi Tanskaan Suomesta matkustavan tulee jäädä pakolliseen karanteeniin (ei koske molemmat rokotusannokset saaneita). 

Jos olen jo saanut molemmat rokotusannokset?

Tanskaan voi 1.5. alkaen matkustaa EU- ja Schengen-maista pelkällä koronarokotustodistuksella. Edellytyksenä on, että olet saanut molemmat rokotusannokset vähintään 14 päivää ennen matkan ajankohtaa. Molemmat rokotusannokset saaneilta ei vaadita testitulosta, karanteenia tai perusteltua syytä maahantuloon. 

Lisätiedot:

Koronavirusuutiset Tanskassa

Coronasmitte.dkLinkki toiselle web-sivustolle.

Kesäkuun osalta maahantulosäännöt eivät ole vielä tiedossa. Rajoitukset määräytyvät sen perustella, mihin kategoriaan Suomi tällöin kuuluu - keltaiseen vai oranssiin. Tällä hetkellä Suomi on oranssi maa.

  • Keltaisista maista matkustaville ei tällä hetkellä vaadita maahantuloon perusteltua syytä eikä karanteenia. 
  • Oransseista maista matkustavilta edellytetään tällä hetkellä sekä perusteltua syytä että karanteenia (poislukien rokotetut matkustajat). Hallituksen suunnitelmanLinkki toiselle web-sivustolle. mukaan perusteltua syytä ei enää vaadittaisi kesäkuussa. Karanteeni olisi kuitenkin edelleen pakollinen turisteille, joita ei ole rokotettu tai jotka eivät ole sairastaneet koronainfektiota.
  • Hallituksen suunnitelmaan voi vielä tulla muutoksia. Sääntöjä saatetaan joko kiristää tai lieventää vallitsevasta koronatilanteesta riippuen. 

Päivitämme maahantulosääntöjä sitä mukaa, kun niihin tulee muutoksia tai tarkennuksia. Suosittelemme pitämään silmällä myös Tanskan viranomaisten koronatiedotussivua, jonne kootaan kaikki rajoituksia koskeva tieto: coronasmitte.dkLinkki toiselle web-sivustolle.

Tee matkustusilmoitus: Matkustusilmoitus on palvelu, jossa ulkomaille matkustavat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle. Hätätapauksessa tai kriisitilanteessa ulkoministeriö voi ottaa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin. Linkki matkustusilmoitukseenLinkki toiselle web-sivustolle.

Tarkista Tanskan matkustustiedote: Matkustustiedotteet sisältävät tietoa maan tai alueen yleisestä turvallisuustilanteesta. Linkki Tanskan matkustustiedotteeseen

Jos matkustat Kööpenhaminaan lentäen, tarkista lentoyhtiösi vaatimukset tarvittavista matkustusasiakirjoista ja maahan saapumisesta.

Jos matkustat Kööpenhaminaan Ruotsin kautta, tarkista Ruotsin maahantulosäännöt Ruotsin viranomaisilta.

Ongelmatilanteissa

Sairastuminen: äkillisissä sairastapauksissa auttaa (+45) 1813 -puhelinnumero (Medical HelplineLinkki toiselle web-sivustolle.) tai oma matkavakuutusyhtiö.

Muista matkalle mukaan eurooppalainen sairaanhoitokortti, jolla saat lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa, kun matkustat tai oleskelet tilapäisesti toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä. Tilaa eurooppalainen sairaanhoitokorttiLinkki toiselle web-sivustolle.

Jos joudut varkauden tai muun rikoksen uhriksi tee ilmoitus Kööpenhaminan poliisille: Tee rikosilmoitusLinkki toiselle web-sivustolle.

Suurlähetystö palvelee Suomen kansalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaan kansalaisia hätätilanteissa: +45 331 342 14 tai [email protected]. Suurlähetystön katuosoite on Sankt Annæ Plads 24, 1250 København

Konsulaatin aukioloaikojen ulkopuolella voi hätätilanteessa olla yhteydessä ulkoministeriön päivystykseen (24/7): +358 9 1605 5555.

Hätänumero Tanskassa on 112.

Liikkuminen Kööpenhaminassa

UEFA suosittelee Parken-stadionille siirtymistä julkisen liikenteen avulla tai kävelemällä (n. 40 minuutin kävelymatka keskustasta).

Parkenin lähellä ovat Trianglen ja Vibenshus Runddel-metroasemat (metrolinja M3). Lähimmät paikallisjuna-asemat ovat Østerport ja Nordhavn (paikallisjunalinjat A, B, C, E ja H)

Ottelulipulla voi matkustaa ilmaiseksi matsipäivänä Kööpenhaminan julkisessa liikenteessä.

Rejseplanen -sovelluksen avulla voit suunnitella matkasi julkisessa liikenteessä:

iPhone/iPad: Linkki sovellukseenLinkki toiselle web-sivustolle.
Android: Linkki sovellukseenLinkki toiselle web-sivustolle.

Lisätietoja siirtymisestä stadionille: Linkki UEFA:n sivuilleLinkki toiselle web-sivustolle.

Kööpenhaminassa liikkumiseen voi käyttää myös kaupunkipyöriä. Pyöriä vuokraavat mm. BycyklenLinkki toiselle web-sivustolle. ja Donkey RepublicLinkki toiselle web-sivustolle..

Opas pyöräilyyn Kööpenhaminassa: Linkki Visit Copenhagenin sivuilleLinkki toiselle web-sivustolle.

Kööpenhaminan julkisen liikenteen lipuista: Linkki Rejsekort-sivulleLinkki toiselle web-sivustolle.

Tietoa Kööpenhaminasta liikuntaesteisille: Linkki Kööpenhaminan kaupungin sivuilleLinkki toiselle web-sivustolle.

Huom: Stadionin lähelle ei ottelupäivänä pääse autolla. Stadionin lähiympäristö suljetaan liikenteeltä ja pysäköimiseltä. Taksin käyttämistä ei myöskään suositella liikenteen sulkemisen takia.

Muita vinkkejä matkalle ja Kööpenhaminaan

Ota matkalle mukaan kopio passisi tietosivusta, tai ota kuva siitä kännykkäkamerallasi. Jos matkustat isommalla porukalla, älä pidä kaikkia passeja samassa paikassa. 

Maksut hoituvat Kööpenhaminassa kansainvälisillä maksukorteilla lähes kaikkialla. Käteistä ei kannata kuljettaa mukana isoja summia.

Varo taskuvarkaita käteistä nostaessasi. Taskuvarkaita liikkuu etenkin julkisessa liikenteessä ja isoilla juna- sekä metroasemilla, sekä muilla ruuhkaisilla alueilla.

Visit CopenhagenLinkki toiselle web-sivustolle.