YK:n apulaisihmisoikeusvaltuutettu Kate Gilmore Suomeen

YK:n apulaisihmisoikeusvaltuutettu Kate Gilmore vierailee Suomessa perjantaina 13. huhtikuuta.

Tänä vuonna vietetään YK:n ihmisoikeusjulistuksen 70-vuotisjuhlavuotta. YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto (OHCHR) on YK-järjestelmän keskeisin ihmisoikeustoimija. Ihmisoikeusvaltuutettu ja tämän toimisto on ottanut kantaa useisiin maatilanteisiin ja on oleellinen toimija kestävän kehityksen edistämisessä sekä konfliktien ehkäisyssä. Tämä työ on käymässä yhä vaikeammaksi. Kansainvälistä oikeutta, ml. ihmisoikeuksia, haastetaan eri puolilla maailmaa. Suomi on ihmisoikeusvaltuutetun toimiston pitkäaikainen tukija.

Ihmisoikeuskeskus, oikeusministeriö ja ulkoministeriö järjestävät Kate Gilmoren kunniaksi ihmisoikeuksien puolustamista koskevan tilaisuuden eduskunnan Pikkuparlamentissa. Tilaisuuden avaa oikeusministeri Antti Häkkänen ja se on myös seurattavissa suorana lähetyksenä(Linkki toiselle web-sivustolle.). Gilmore tapaa vierailunsa aikana myös mm. ulkoministeri Timo Soinin.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Nina Nordström, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö puh. 0295 350 104 ja lähetystöneuvos Ann-Mari Fröberg, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puh. 0295 350 641.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]