Matkusta Madventuresin tapaan – tunaroi vähemmän

Tiedote 6/2018
16.1.2018

Ulkoministeriö osallistuu yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa Matka 2018 -messuille. Messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.1.–21.1.2018. Ulkoministeriö ja THL löytyvät osastolta 6s61.

Miten matkustan turvallisesti kuin Madventuresin tyypit enkä kuin tunaroiva Turakainen? Miksi matkustusilmoitus on tärkeä? Miten varaudun, jotta pysyn terveenä matkalla? Voinko välttää aikaerorasitusta?

Ulkoministeriön ja THL:n yhteisosastolla saat vastauksia näihin ja muihin matkustusaiheisiin kysymyksiin. Matkustusturvallisuuden ja matkailuterveyden asiantuntijat jakavat käytännöllisiä vinkkejä turvalliseen matkustamiseen sekä neuvoja kiperiin tilanteisiin. Madventures-kaksikon Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin vetämässä keskustelussa matkustamisen konkarit kertovat fiksuista tavoista valmistautua reissuun sekä hätä- ja kriisitilanteiden asiantuntijat selventävät Suomen ulkomaanedustustojen mahdollisuuksia auttaa.

Osastolla pyörivässä tietovisassa voit testata, kuinka fiksu reissaaja olet.

Matkustusturvallisuus on aiheena myös messujen alla käynnistyvän ulkoministeriön podcastsarjan ensimmäisessä osassa. Suomi mainittu! -podcastin ensimmäisinä vieraina ovat konsuli Raimo Pahkasalo Bangkokista ja vastuuvirkamies Hanna-Liisa Peltoniemi konsuliasioiden yksiköstä.

Matka 2018 -messujen yhteydessä julkistetaan myös ulkoministeriön uusi visuaalinen ilme ja tunnus. Tervetuloa tutustumaan! 

Lisätietoja/UM:
Sisältö- ja viestintäasiantuntija Anna-Maria Liukko, 050 340 1998
Tiedottaja Sara Haalahti, 050 348 8351

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Lisätietoja/THL:
Tiedottaja Terhi Hulkko, 029 524 8691
THL:n sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Messuohjelma 2018 (avautuu uuteen ikkunaan)