Befolkningsregistercentralen och magistraterna slås samman till Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata 1.1.2020

Befolkningsregistercentralen, magistraterna och enheten för styrning och kontroll av magistraterna vid Regionförvaltningsverket i Östra Finland går 1.1.2020 samman till Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.

Myndighetens uppgift är att främja samhällets digitalisering, säkra tillgången på information och erbjuda tjänster för kunders livshändelser.
Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata bidrar till att visa riktningen, förnya samhället och stöda medborgarnas möjligheter att ut rätta ärenden hos den offentliga förvaltningen. Vårt mål är att göra Finland till ett smidigare samhälle.

Hur når du oss i framtiden? 

Framöver erhåller du alla tjänster, som i dag tillhandahålls av magistraterna och Befolkningsregistercentralen, hos den nya myndigheten.
I samband med ändringen ersätts magistraternas och Befolkningsregistercentralens webbplats av den nya webbplatsen www.dvv.fi.
De e-postadresser som ska användas för ärenden ersätts med nya, rikstäckande adresser som finns på webbsidan www.dvv.fi

Inga ändringar i serviceställena

Att Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata inleder verksamheten påverkar inte våra serviceställen, utan du får service på samma ställen som tidigare. 

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas verksamhet täcker hela landet, vilket betyder att du i fortsättningen kan uträtta ärenden hos vilket serviceställe som helst

Kontaktuppgifterna till alla serviceställen och servicekanaler som är avsedda för privatkunder finns samlade på webbsidan www.dvv.fi/privatpersonernas-kundbetjaning.

Ändringar i elektroniska blanketter

De elektroniska och utskrivbara blanketter som hittills funnits på magistraternas webbplats finns i fortsättningen på adressen www.dvv.fi/blanketter. Våra e-tjänster ingår också i Suomi.fi-webbtjänsten. De nuvarande webblanketterna för förmyndarverksamheten tas ur bruk vid årsskiftet. De nya webblanketterna publiceras senare under år 2020.

Nytt nummer till växeln

När Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata inleder sin verksamhet ändras numret till ämbetsverkets växel.
Det nya numret är 0295 536 000. Tidigare nummer till växel tas ur bruk.