Mobil passmaskin reser till München 16 – 18.11.2022

Finlands ambassad i Berlin tar med sig en mobil passmaskin till Finlands honorärkonsulat i München den 16-18 november 2022, där det kommer att vara möjligt att ansöka om ett finskt pass och/eller identitetskort på honorärkonsulatet på Maria-Theresia-Str. 6, 81675 München.

Ansökan ska lämnas in personligen och en tid för detta ska reserveras på förhand. Alla tidsbeställningar ska göras på förhand till 9.11.2022 per e-post: [email protected].

Betalningarna ska göras på förhand på ambassadens bankkonto. Var uppmärksam på postkostnaden för ett färdigt pass eller identitetskort 7 €.

Kontant- och kortbetalningar tas inte emot i ansökningar som tas emot med rörlig passutrustning. Ytterligare information: Tjänsteförteckning och kontouppgifter

Det är viktigt att komma ihåg:

• Uppgifterna i ansökan om pass och identitetskort skrivs ut ur befolkningsdatasystemet i Finland. Personuppgifter (namn, födelseort, civilstånd, medborgarskap) ska vara uppdaterade. Från digitaliserings- och befolkningsdataverket(Länk till en annan webbplats.) kan man kontrollera sina egna uppgifter avgiftsfritt en gång om året. 

• Det ska finnas ett fotografi på papper som lämpar sig för det biometriska passet och som motsvarar kriterierna för passfoton(Länk till en annan webbplats.) i Finland. Bilden får inte vara äldre än 6 månader.

• Inkluderar också det nuvarande finska passet eller identitetskortet (även om det inte längre är giltigt) samt ett kvitto på betalningen (kontoutdrag, kvitto på kontoöverföring osv.).

Förfrågningar om ansökan eller tidsbokningen till Finlands ambassad per telefon +49 (0) 30 - 505030 eller per e-post till [email protected].

Mer information: Pass och identitetskort

Obs! Finlands ambassad i Berlin förbehåller sig rätten att ställa in/flytta resan.